Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo 23 ianuarie 2020. România va fi lovită de un val de aer tropical

Prognoza meteo 23 ianuarie 2020. România va fi lovită de un val de aer tropical

Prognoza meteo 23 ianuarie 2020. România va fi lovită de un val de aer tropical

Prognoza meteo 23 ianuarie 2020. România va fi lovită de un vaș de aer tropical. Meterologii anunță că temperaturile vor fi cu mult mai mari peste cele specifice perioade, mai ales în zonele extracarpatice.

Prognoza meteo 23 ianuarie 2020. România va fi lovită de un val de aer tropical

Conform ANM, în următoarea perioadă va exista așa numitul blocaj Omega, iar precipitațiile vor fi aproape inexistente până la sfârșitul lunii.

Potrivit meteorologului Romica Jurca, se pare că efectele blocajului anticiclonic vor afecta culturile. De asemenea, se pare că ROmânia se va confrunta cu o secetă ce va ține săptămâni bune.

„Cea mai mare problemă o reprezintă seceta acută din ultima perioadă, care se va prelungi, după toate probabilităţile, săptămâni bune. Precipitaţiile care vor apărea vor fi foarte slabe cantitativ, astfel că apa nu va pătrunde în sol nici măcar un centimetru”, a spus specialistul.

Vremea mierucuri 22 ianuarie 2020

Miercuri, temperaturile vor fi cuprinse între 1 și 12 grade și minime între -6 și 3 grade. Cerul va fi variabil, dar în nordul, centrul și estul țării vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare în Maramureș, Transilvania, Carpații Orientali și Meridionali și mixte în Moldova.

Izolat, vor fi condiții pentru polei și ghețuș. În zonele joase de relief, pe suprafețe mici, va fi ceață. În Capitală, temperaturile maxime vor fi cuprinse în jurul valorii de 8 grade, iar cele minime vor fi de -3 și -1 grade Celsius.

Vremea joi 23 ianuarie 2020

La munte se anunță ninsori, iar pe litoral vor exista condiții de ploaie. În restul teritoriului şi al timpului cerul va fi variabil spre senin. Vântul va sufla tare la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, iar în rest va avea local şi temporar intensificări cu viteze mai mari în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 0 şi 8 grade, iar cele minime între -10 şi 0 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

În Capitală, temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -6…-3 grade.

Citeste si:Carambol în județul Sibiu. Trei mașini s-au ciocnit din cauza unui șofer băut

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: