Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo 23 mai – 19 iunie 2023. ANM anunţă ploi în aproape toată țara

Prognoza meteo 23 mai – 19 iunie 2023. ANM anunţă ploi în aproape toată țara

Alertă ANM! Condiții meteorologice extreme de furtuni și ploi de până la 80 de l/mp. Zonele afectate

Prognoza meteo 23 mai – 19 iunie 2023. ANM anunţă ploi în aproape toată țara. Iată detaliile!

Prognoza meteo 23 mai – 19 iunie 2023

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi prognoza meteo pentru perioada cuprinsă între 23 mai și 19 iunie 2023. Potrivit specialiștilor, în următoarele patru săptămâni se vor înregistra precipitații în cea mai mare parte a țării, în timp ce temperaturile vor fi în limitele normale ale perioadei.

Prognoza meteo pentru săptămâna 22-29 mai 2023

În intervalul menționat, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cu toate acestea, regimul pluviometric va fi local excedentar în Dobrogea, în regiunile sud-vestice și în zona Carpaților Occidentali, în timp ce în restul țării va fi în general deficitar, mai ales în regiunile nordice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 29 mai – 5 iunie 2023

În această săptămână, temperaturile medii se vor situa în jurul valorilor specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cu toate acestea, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, cu precădere în cele intracarpatice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 5-12 iunie 2023

În perioada menționată, temperatura medie a aerului va fi ușor mai ridicată decât în mod obișnuit în regiunile nordice, iar în restul țării va fi apropiată de valorile normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și în zonele montane, dar va fi local deficitar în zonele nordice și centrale. În restul teritoriului, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de media normală pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 12-19 iunie 2023

În ultima săptămână a perioadei prognozate, temperaturile medii se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile nordice, în timp ce în restul țării vor fi apropiate de valorile normale. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar vor fi mai semnificative în zonele montane.

Astfel, potrivit prognozei emise de ANM, se așteaptă o perioadă cu precipitații însemnate în următoarele patru săptămâni, cu excedente în unele regiuni și deficite în altele.

 

Sursa foto: ANM

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: