Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo ANM 12 noiembrie 2020. Ce temperatură maximă va fi în România

Prognoza meteo ANM 12 noiembrie 2020. Ce temperatură maximă va fi în România

Prognoza meteo ANM

Prognoza meteo ANM 12 noiembrie 2020. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în țara noastră în această zi. Joi vom avea parte de vreme cu nori și soare.

Prognoza meteo ANM 12 noiembrie 2020. Cum va fi vremea în marile orașe

Va fi o zi frumoasă, însorită, cea de joi, în aproape toată țara. Maxima zilei va fi stabilită în orașul Constanța, iar aceasta va fi de 12 grade Celsius. Și în restul țării temperaturile vor fi un pic mai mari decât ar fi normal în această perioadă, după cum au transmis meteorologii.

Prognoza meteo ANM 12 noiembrie 2020. Vremea în Arad

Va fi vreme cu nori și soare în Arad. Maxima va fi de 10 grade Celsius, în timp ce minima va fi de 4 grade Celsius. Spre seară, șansele de ploaie cresc la 25%.

Prognoza meteo ANM 12 noiembrie 2020. Vremea în București

În București meteorologii au transmis o prognoză meteo caracterizată de nori și soare. Temperatura maximă va fi de 12 grade, în timp ce minima va fi de 1 grad.

Prognoza meteo ANM 12 noiembrie 2020. Vremea în Constanța

Cele mai mari temperaturi vor fi la malul mării, după cum au anunțat meteorologii. Temperaturile se vor încadra între9 și 12 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM 12 noiembrie 2020. Vremea în Iași

Va fi mult soare în Iași, joi. Temperaturile se vor încadra între 3 și 8 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM 12 noiembrie 2020. Vremea în Cluj-Napoca

Va fi mult soare în Cluj, iar maxima va fi de 7 grade. Minima, în schimb va fi de doar 3 grade Celsius.

Ce cantități de precipitații sunt, de obicei, în luna noiembrie

În noiembrie, ar trebui să avem mai multe ploi decât în octombrie, potrivit meteorologilor.

„Regimul precipitaţiilor din noiembrie înregistrează o uşoară creştere faţă de luna precedentă. Astfel, din datele înregistrate în perioada 1961–2019 la stațiile meteorologice din rețeaua Administrației Naționale de Meteorologie, se observă o creştere a cantităţii lunare de precipitaţii, medie multianuală (1961-2019), în sudul şi sud-vestul ţării precum şi în vestul şi nord-vestul acesteia ca urmare a aportului de aer umed dinspre Marea Mediterană”, au transmis specialiștii.

„În aceste zone, catitatea medie lunară, medie multianuală, este cuprinsă între 50 şi 75 mm. Cantităţi lunare, medii multianuale, mai mici de 30 mm se înregistrează în Delta Dunării, pe areale din vestul şi estul Transilvaniei, dar şi pe areale din jumătatea de nord a Moldovei. Valori lunare, medii multianuale cuprinse între 30 şi 50 mm sunt caracteristice Dobrogei, Munteniei, Moldovei şi majorităţii zonelor din Transilvania. Valori între 75 si 100 mm se înregistrează în zona montană înaltă (peste 1500 m)”, a precizat ANM.

Ce temperatură maximă a fost înregistrată în luna noiembrie

„Temperatura maximă absolută a lunii noiembrie în România este 30,5ºC şi a fost înregistrată la Călăraşi, în data de 1 noiembrie 1926. La Bucureşti, maxima absolută are valoarea de 29,4ºC, înregistrată la staţia meteorologică Bucureşti-Filaret, tot în data de 1 noiembrie 1926 ca şi maxima absolută pe ţară. Temperatura minimă absolută din noiembrie în România este -30,8ºC, înregistrată la Vf.Omu, în data de 30 noiembrie 1957. La Bucureşti, minima absolută este de -19,4ºC, înregistrată în 26 noiembrie 1993, la staţia meteorologică Bucureşti-Băneasa”, au transmis cei de la ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: