Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo ANM 11 noiembrie 2020. Cum va fi vremea în țară

Prognoza meteo ANM 11 noiembrie 2020. Cum va fi vremea în țară

ANM prognoza

Prognoza meteo ANM 11 noiembrie 2020. Administrația Națională de Meteorologie a transmis cum va fi vremea în țara noastră pe data de 11 noiembrie 2020. Temperaturile vor fi mici, așa cum este, însă, de așteptat pentru jumătatea lunii noiembrie. Iată cum va fi vremea în marile orașe din țară.

Prognoza meteo ANM 11 noiembrie 2020 pentru principalele orașe

Temperatura maximă care se va înregistra în ţara noatră va fi de 12 grade Celsius, în partea de sud est a ţării. Pe alocuri, vor apărea ploi sporadice, dar acestea nu vor fi însemnate cantitativ. Iată cum va fi vremea în marile oraşe din ţara noastră, miercuri.

Prognoza meteo ANM 11 noiembrie 2020 pentru Arad

În Arad, maxima zilei va fi de 9 grade Celsius, iar minima va fi de 3 grade Celsius. Vântul va bate cu 11 km/h, iar șansele de precipitații sunt de 3%.

Prognoza meteo ANM 11 noiembrie 2020 pentru București

Meteorologii au transmis o prognoza meteo pentru București caracterizată de nori și soare. Temperaturile vor fi cuprinse între 2 și 11 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM 11 noiembrie 2020 pentru Constanța

Va fi cel mai cald în Constanța, unde temperaturile vor fi în prejma valorilor de 10-12 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM 11 noiembrie 2020 pentru Cluj-Napoca

În Cluj, va fi vreme cu nori și soare. Maxima va fi de 8 grade Celsius, în timp ce minima va fi de doar 2 grade.

Ce spun meteorologii despre luna noiembrie

Meteorologii au transmis că spre finalul lunii vor apărea primele ninsori, iar vremea va fi rece și cu multe precipitații.

„Situată la hotarul dintre toamnă şi iarnă, luna noiembrie mai păstrează, cel puţin în prima sa decadă, caracteristici ale sezonului de toamnă, dar treptat, spre sfârşitul lunii, lapoviţa şi chiar ninsoarea anunţă începutul iernii. În nopţile senine, frigul este adesea pătrunzător, iar bruma şi îngheţul la sol sunt fenomene des întâlnite.

Masele de aer umed şi cele reci continentale ce se deplasează dinspre Câmpia Rusă se întâlnesc adesea deasupra ţării noastre astfel că vremea se menţine închisă şi umedă zile de-a rândul. În aceste condiţii şi valorile termice marchează o scădere considerabilă faţă de luna octombrie”, anunță meteorologii ANM.

În funcție de zonă, temperatura maximă în luna noiembrie este după cum urmează, potrivit măsurătorilor efectuate anual de meteorologi:

„Astfel, din datele înregistrate în perioada 1961–2019, la stațiile meteorologice din rețeaua Administrației Naționale de Meteorologie, se constată că temperatura medie multianuală a lunii noiembrie (fig.1) nu depăşeşte 8ºC decât în zona litoralului. În zonele joase din Dobrogea şi Banat, dar şi în Lunca Dunării, mediile de temperatură se situează între 6 şi 8ºC. În zonele de câmpie şi de deal din Muntenia, Oltenia, Moldova, Banat, Crişana şi Maramureş sunt caracteristice valori medii între 4 şi 6ºC. În Transilvania, nordul Moldovei, în Subcarpaţii Moldovei și de Curbură, temperatura medie variază între 2 şi 4ºC. În zona montană joasă şi în depresiunile intramontane sunt caracteristice temperaturi medii cuprinse între -2 şi 2ºC, iar în zona montană înaltă (peste 1500 m) aceste valori coboară sub -2ºC şi uneori, sub -4ºC”, au specificat specialiștii ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: