Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo ANM 19 noiembrie 2020. În ce oraș vor fi temperaturi negative

Prognoza meteo ANM 19 noiembrie 2020. În ce oraș vor fi temperaturi negative

Meteo ANM

Prognoza meteo ANM 19 noiembrie 2020. Meteorologii ANM au transmis cum va fi vremea în țara noastră în această zi. Iată de ce temperaturi vom avea parte.

Prognoza meteo ANM 19 noiembrie 2020

Maxima zilei de joi va fi de 12 grade Celsius și va fi înregistrată în partea de sud a țării. Va fi destul de frig în țara noastră, iar în anumite zone este foarte posibil să plouă.

Prognoza meteo ANM 19 noiembrie 2020. Vremea în București

Nori și soare vor fi în București în ziua de joi.vântul va sufla cu rafale de până la 11 km/h. Temperaturile vor fi cuprinse între 9 și 12 grade.

Prognoza meteo ANM 19 noiembrie 2020. Vremea în Constanța

Va ploua spre seară în Constanța, iar în restul zilei va fi înnorat. Temperaturile vor fi cuprinse între 5 și 11 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM 19 noiembrie 2020. Vremea în Brașov

În Brașov va fi o noapte cu temperaturi sub pragul înghețului, de -1 grad. În schimb, maxima va fi de 10 grade Celsius. Vântul va sufla cu 7-9 km/h.

Prognoza meteo ANM 19 noiembrie 2020. Vremea în Iași

Va fi predominant însorit în Iași, unde prognoza meteo arată că vor fi între 2 și 8 grade Celsius.

Descrierea climatologică a lunii noiembrie

Iată ce spun meteorologii despre luna în curs:

„Situată la hotarul dintre toamnă şi iarnă, luna noiembrie mai păstrează, cel puţin în prima sa decadă, caracteristici ale sezonului de toamnă, dar treptat, spre sfârşitul lunii, lapoviţa şi chiar ninsoarea anunţă începutul iernii. În nopţile senine, frigul este adesea pătrunzător, iar bruma şi îngheţul la sol sunt fenomene des întâlnite.

Masele de aer umed şi cele reci continentale ce se deplasează dinspre Câmpia Rusă se întâlnesc adesea deasupra ţării noastre astfel că vremea se menţine închisă şi umedă zile de-a rândul. În aceste condiţii şi valorile termice marchează o scădere considerabilă faţă de luna octombrie”, anunță meteorologii ANM.

În ceea ce priveşte regimul precipitaţiilor, meteorologii ANM au transmis că:

„Regimul precipitaţiilor din noiembrie înregistrează o uşoară creştere faţă de luna precedentă. Astfel, din datele înregistrate în perioada 1961–2019 la stațiile meteorologice din rețeaua Administrației Naționale de Meteorologie, se observă o creştere a cantităţii lunare de precipitaţii, medie multianuală (1961-2019), în sudul şi sud-vestul ţării precum şi în vestul şi nord-vestul acesteia ca urmare a aportului de aer umed dinspre Marea Mediterană”, au transmis specialiștii.

Cum va fi această iarnă. ANM a transmis prognoza meteo

”Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnificativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie. Așadar, iernile geroase, cu troiene, sunt doar o amintire a generațiilor născute până în anii ’90. În ultimele două decenii, anotimpul rece a devenit din ce în ce mai blând, a declarat Roxana Bojariu, climatolog ANM.

Loading...