Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo ANM 20 noiembrie 2020. Temperaturi cu minus în România

Prognoza meteo ANM 20 noiembrie 2020. Temperaturi cu minus în România

vremea anm

Prognoza meteo ANM 20 noiembrie 2020. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în țara noastră în această zi. Iată ce temperaturi vor fi în marile orașe ale țării.

Prognoza meteo ANM 20 noiembrie 2020. Cum va fi vremea în marile orașe

Temperatura maximă din țara noastră va fi de 10 grade Celsius. Va fi, așadar, foarte frig în toate zonele țării, iar pe alocuri vor fi și temperaturi negative. Vor fi și zone în cre se vor înregistra averse. Iată cum va fi vremea în București, Constanța, Iași și Brașov!

Prognoza meteo ANM 20 noiembrie 2020. Cum va fi vremea în București

Va fi vreme cu nori și soare în București, după cum arată prognoza meteo ANM. Sunt șanse mici de precipitații, de doar 7%. Temperaturile se vor încadra între 2 și 7 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM 20 noiembrie 2020. Cum va fi vremea în Constanța

Va fi predominant noros în Constanța, potrivit meteorologilor. Vântul va sufla cu 20 km/h, iar temperatua maximă va fi de 10 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM 20 noiembrie 2020. Cum va fi vremea în Iași

Va fi foarte frig în Iași, cu o maximă de doar 6 grade Celsius. Minima va fi de 1 grad¸ iar șansele de plaoie sunt de 25%.

Prognoza meteo ANM 20 noiembrie 2020. Cum va fi vremea în Brașov

Temperatura nopții din Brașov va fi una negativă, iar maxima zilei va fi de 7 grade Celsius.

Caracterizarea ANM a lunii decembrie. Ce ne așteaptă în luna Crăciunului

„Luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o gamă variată de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen ce se produce cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei; ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni si mai rar, lapoviţă şi ploaie. O influenţă deosebită asupra ţării noastre încep să aibă din această lună dorsala anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei şi, într-o oarecare măsură, ciclonii mediteraneeni. Temperatura aerului marchează o scădere, în medie, cu 4 – 6ºC faţă de ultima lună de toamnă”, anunță ANM.

„Regimul precipitaţiilor este caracterizat de cantități medii lunare mai ridicate în partea vestică a țării ca urmare a aportului de aer umed venit dinspre Mediterană și mai scăzute, în medie cu 10 – 20 l/m2 , în cea estică. Cele mai mici valori, sub 30 l/m2 , caracterizează Podișurile Moldovei, Bârladului, Târnavelor precum și Depresiunea Brașovului și parțial Delta Dunării. În estul Câmpiei Române, sudul Moldovei, Dobrogea și mare parte din Podișul Transilvaniei precipitaţiile ating 30 – 40 l/m2 , iar pe măsură ce înaintăm spre vest cantitățile de precipitaţii cresc în medie la 40 – 50 l/m2 în vestul și centrul Câmpiei Române și în Câmpia de Vest și, la peste 50 l/m2 , în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali unde, pe areale restrânse, cantitățile depășesc chiar 75 l/m2 . Cantitatea maximă absolută lunară de precipitaţii din decembrie, înregistrată la staţiile meteorologice din România, este de 349,4 l/m2 , la Stâna de Vale, în anul 1993. La Bucureşti, maxima absolută lunară de precipitaţii este de 184,6 l/m2 , înregistrată la Bucureşti-Filaret, în anul 1969. La Bucureşti, cantitatea maximă absolută de precipitaţii cazută în 24 de ore este de 58,6 l/m2 , înregistrată în 3 decembrie 1911, la Bucureşti-Filaret”, precizează ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: