Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo ANM 26 noiembrie 2020. Cum va fi vremea

Prognoza meteo ANM 26 noiembrie 2020. Cum va fi vremea

Vremea ANM

Prognoza meteo ANM 26 noiembrie 2020. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în țara noastră. Iată de ce temperaturi vom avea parte în această zi.

Vremea ANM 26 noiembrie 2020. Prognoza pentru marile orașe

Va fi o zi însorită și cu temperaturi puțin mai mari decât ar fi normal în această perioadă. Maxima care se va înregistra la nivelul întregii țări va fi de 11 grade Celsius. În schimb, aproape în toate zonele, temperatura care va fi înregistrată noaptea va fi una negativă. Nu vor fi ploi decât pe arii restrânse.

Vremea ANM 26 noiembrie 2020. Prognoza pentru București

Vor fi nori joși și ceață în București, conform datelor din prognoza ANM. Maxima va fi de zece grade Celsius, în timp ce minima va fi de 2 grade Celsius. Vântul va sufla slab.

Vremea ANM 26 noiembrie 2020. Prognoza pentru Constanța

Va fi ceață și în Constanța, dar aici temperaturile vor fi ceva mai mari. Maxima zilei va fi de 11 grade Celsius, în timp ce minima va fi de 4 grade Celsius. Vântul va sufla cu 17 km/h.

Vremea ANM 26 noiembrie 2020. Prognoza pentru Brașov

Minima va fi de -1 grade, iar maxima de 11 grade în Brașov, așadar va fi cald.

Vremea ANM 26 noiembrie 2020. Prognoza pentru Iași

Vor fi nori și ceață și în Iași. Temperaturile vor fi cuprinse între -3 și 8 grade Celsius. Vântul va sufla cu 13 km/h.

Vremea ANM 26 noiembrie 2020. Prognoza pentru Cluj-Napoca

Vor fi doar 3 grade Celsius în Cluj joi, iar minima va fi de – 4 grade Celsius.

Cum va fi iarna 2021-2021. Meteorologii au făcut anunțul

Nu putem exclude apariția unor ierni reci, dar în același timp, șansa ca acestea să aibă loc este foarte mică.

“Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreagă economie”, a spus meterologul Roxana Bojariu.

“Așadar, iernile geroase, cu troiene, sunt doar o amintire a generațiilor născute până în anii ’90. În ultimele două decenii, anotimpul rece a devenit din ce în ce mai blând”, a mai declarat  Roxana Bojariu.

Anul 2020, cel mai cald an din istorie

Anul 2020 ar putea fi declarat cel mai cald din toată istoria, din cauza încălzirii globale. Așa că și climatul din 2021 va fi afectat de același fenomen.

„Anul 2020 ar putea să detroneze anul 2016 că cel mai călduros an începând cu a două jumătate a secolului al XIX-lea, de când avem observații sistematice la nivel global și putem spune, de asemenea, că acest lucru s-ar putea petrece în condițiile în care în Pacificul Tropical avem o faza negativă, nu pozitivă, că în cazul anului 2016.

Nu este încă sigur, dar așa cum a pornit anul 2020, în orice caz e fie pe poziția 1, fie pe poziția 2 (…) Încălzirea globală își spune și mai mult cuvântul în 2020, față de anul 2016. Este probabil să avem ierni geroase, dar șansele sunt mult mai mici față de acum 20-40-60 de ani”, a mai spus Roxana Bojariu, climatolog ANM, pentru postul de televiziune B1 TV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: