Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo ANM 5 ianuarie 2021. La ce temperaturi să ne așteptăm

Prognoza meteo ANM 5 ianuarie 2021. La ce temperaturi să ne așteptăm

Prognoza meteo ANM 5 ianuarie 2021. Iată la ce ar trebui să ne așteptăm mâine, potrivit prognozei meteo a Administrației Naționale de Meteorologie. 

 

Prognoza meteo ANM 5 ianuarie 2021

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru marți, 5 ianuarie. Iată cum va fi vremea în unele zone! ANM a anunțat că temperaturile vor fi mai ridicate în această lună decât în mod normal, iar nivelul de precipitații va fi unul normal pentru această perioadă a anului.

Vremea în principalele regiuni

Vremea se va menține deosebit de caldă în cea mai amre parte a țării, cu valori termice care sunt în creștere față de zilele precedente. Ploile vor cuprinde treptat toate regiunile importante și vor fi în general moderat acntitativ. În dealurile sudice se vor acumula local peste 30-40l/mp.

În zona montană vor fi precipitații mixte, iar noaptea, în general la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile, care vor fi mai consistente în Carpații Meridionali și de Curbură. Vântul se va intensifica în aceste regiuni, cu rafale de peste 80-90 km/h pe creste și va fi viscol. Intensficiări ale vântului vor fi, în a doua parte a intervalului, și în centrul și în nordul Carpaților Orientali, cu 60-75 km./h. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei. Valoile minime vor fi cuprinse între 2 și 9 grade. Dimineața, pe arii restrânse va fi ceață.

Meteorologii au emis un cod galben de ploi abundente, intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscolite la altitudinid e peste 1700 m și un cod portocaliu de viscol puternic, valabil pentru mai multe zone din țară. Codurile intră în vigoare pe 4 ianuarie și expiră pe 5 ianuarie.

Codul portocaliu de viscol puternic în Carpații Meridionali este valabil între 4 ianuarie, ora 18.00 și 5 ianuarie, ora 08.00. Va ninge abundent pe crestele Carpaților Meridionali. În Carpații Orientali și Meridionali va coninua să ningă și pe parcursul zilei de 5 ianuarie dar în general slab cantitativ.

 

Vremea în București

În Capitală, va fi o zi înnorată. Astfel, în timpul serii acești nori vor aduce și ploaie. Meteorologii au anunțat că maxima se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar minima în timpul nopții va ajunge până la 0 grade.

Vreema în Brașov

În ziua de 5 ianuarie, vremea din Brașov va fi una înnorată. În timpul zilei, cerul va rămâne înnorat, iar spre seară va ploua. Temperatura maximă va fi de 7 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de -2 grade Celsius.

Vremea în Iași

În timpul zilei de 5 ianuarie, norii vor aduce și ploaie în Iași. Ploaia va continua și în timpul serii. Meteorologii au anunțat că maxima se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar minima din timpul nopții va ajunge la 1 grad.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: