Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo: ANM anunță că România este străbătută de un val de aer polar. Temperaturile scad până la -14 grade

Prognoza meteo: ANM anunță că România este străbătută de un val de aer polar. Temperaturile scad până la -14 grade

ANM anunță că temperaturile din România vor continua să scadă în perioada ce urmează. Calendaristic, suntem în perioada primăverii, dar iarna se pare că abia acum își face simțită cu adevărat prezența în toată țara. Acest lucru se datorează unul val de aer polar, care ar aduce temperaturi de până la – 14 grade Celsius.

Prognoza meteo: ANM anunță că România este străbătută de un val de aer polar. Temperaturile scad până la -14 grade

Luna martie aduce în România un val de aer polar, care va ține primăvara departe de țara noastră pentru încă o perioadă. Dacă temperaturile din ultimele săptămâni ne-au făcut să simțim că iarna a trecut, zilele ce vor urma ne vor demonstra tocmai contrariul.

Temperaturile scad de miercuri, 9 martie, în România. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat că termometrele vor indica în această săptămână temperaturi mult mai mici decât în celelalte luni de iarnă, iar ninsorile vor pune stăpânire peste toată țara.

Totuși, meteolorogii au precizat, că din fericire, valul de ger nu va dura mai mult de câteva zile. Peste aproximativ o săptămână, temperaturile vor începe să înregistreze creșteri și primăvara își va intra din nou în drepturi.

Până atunci însă, vremea va fi predominant rece, cu cer noros și ninsori în majoritatea zonelor țării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în estul, sud-estul, vestul ţării şi pe crestele montane.

Ce temperaturi se vor înregistra în România miercuri, 9 martie

În Sudul țării, temperatura maximă va fi cuprinsă între -1 și 4 grade, în timp ce minima va fi situată între -11 și -4 grade Celsius.

În centru se înregistrează o scădere mai semnificativă, cu o valoare termică minimă situată între -14 și -5 grade, în timp ce maxima nu va urca mai sus de 5 grade Celsius.

Pentru estul țării,  temperaturile maxime vor fi situate între 0 și 3 grade, iar minimele între -7 și -4 grade Celsius.

În vest și nord, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, în timp ce minima va fi cuprinsă între -10 și -6 grade Celsius.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: