Redactia.ro
Home » Homepage » Prognoza meteo. Când scăpăm de ploi și vremea rea. Meteorologii ANM nu au vești bune

Prognoza meteo. Când scăpăm de ploi și vremea rea. Meteorologii ANM nu au vești bune

ploi

Se anunță o scurtă perioadă cu vreme bună în acest weekend, însă, conform prognozelor meteo, începând cu săptămâna următoare, temperaturile vor începe să scadă din nou. Astfel, ne așteaptă o perioadă cu vreme mai rece și ploioasă.

Când vom scăpa de vremea rea. Anunțul meteorologilor ANM

Potrivit specialiștilor în meteorologie, în acest weekend vom avea parte de temperaturi mai ridicate și un cer mai senin. Însă, această perioadă de vreme frumoasă va fi una de scurtă durată, urmând ca de luni să înceapă o nouă răcire a vremii.

Astfel, în săptămâna care urmează, temperaturile vor scădea semnificativ, în special în regiunile montane și în nordul țării. De asemenea, se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie, iar în zonele mai înalte, acestea vor fi sub formă de lapoviță sau chiar zăpadă.

În următoarele zile, circulația atmosferică la nivel european se va reconfigura, însă acest lucru nu va duce la o încălzire semnificativă în regiunea noastră. Chiar dacă vom avea mai mult soare decât în zilele precedente, prognozele arată că săptămâna viitoare ne putem aștepta tot la o vreme răcoroasă, cu ploi și furtuni în unele zile.

Vremea se va răci din nou la începutul săptămânii viitoare

Anticiclonul din nordul continentului, care a fost centrul baric principal în ultima săptămână, se va retrage spre nord-vest, cedând loc unor zone de presiune scăzută. vremea se va îmbunătăți temporar, iar în acest weekend ploile vor lua o pauză în majoritatea regiunilor.

Începând cu prima parte a săptămânii viitoare, vremea se va răci din nou sub influența unei depresiuni atmosferice. Luni, vom avea ploi și averse în special în regiunile vestice, care ulterior se vor extinde și în restul teritoriului. În unele zone, aversele pot fi însoțite de descărcări electrice, iar izolat sunt posibile și căderi de grindină de dimensiuni mici.

Veștile nu sunt prea bune nici pentru a jumătate a săptămânii. Se preconizează o răcire accentuată a vremii, cu temperaturi maxime sub 15 grade Celsius în majoritatea regiunilor țării. În special în zonele depresionare, există posibilitatea apariției brumei și a înghețului, în special dimineața.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: