Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo! Când sunt anunțate primele ninsori în România

Prognoza meteo! Când sunt anunțate primele ninsori în România

Ninsori

Am intrat deja în sezonul rece, iar la munte va ninge cât de curând, dacă vorbim despre altitudini de peste 1500 de metri. Cert este că și în țară, ne așteptăm ca în prin luna noiembrie să avem primele ninsori. 

Ce spun meteorologii despre prognoza meteo pentru iarna 2020 – 2021

Meteorologul Roxana Bojariu a declarat că țara noastră va avea parte de ierni din ce în ce mai calde, însă nu sunt excluse nici episoadele de ninsori și visol.

„Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ. Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie. Este probabil să avem ierni geroase, dar șansele sunt mult mai mici față de acum 20-40-60 de ani”, a declarat Roxana Bojariu la un post de televiziune.

Vremea în octombrie și noiembrie 2020

Potrivit prognozei INMH.ro, vremea în această toamnă este una obișnuită. Luna octombrie va fi chiar mai caldă decât în mod normal.  Temperatura maximă a sezonului este de 18°C. Dimineața, temperatura scade până la 13°C. În Capitală, mercurul nu va coborî sub 16 grade. Cel mai frig se anunță în zonele de munte.

În luna noiembrie, vom avea temeperaturi maxime care vor atinge până la 12 grade, iar minimele 7. În schimb, la munte se vor anunța precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Dacă vom avea zăpadă la iarnă, meteorologii nu pot prognoza cu certitudine pe o perioadă mai lungă de 10 zile, așa că vă ținem la curent cu noutățile meteo și cu alertele în timp real.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: