Redactia.ro
Home » Știri » Se strică vremea! Este COD PORTOCALIU de ploi și vijelii

Se strică vremea! Este COD PORTOCALIU de ploi și vijelii

Se strică vremea!

Meteorologii au emis vineri dimineață un cod portocaliu și galben de vreme rea. Conform specialiștilor, acestea vor expira duminică dimineața, 27 septembrie. Prima avertizare, cea de cod galben va intra în vigoare vineri, de la ora 23.00, până duminică dimineață, în timp ce codul portocaliu va intra în vigoare sâmbătă dimineață, la ora 09.00, și expiră duminică dimineață, la ora 03.00.

Se strică vremea! Este COD PORTOCALIU de ploi și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că în următoarele zile vremea se va răci. Au fost emise un cod portocaliu și galben de vreme rea în aproape toată țara.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului. Codul galben va intra în vigoare vineri, ora 23.00, și va expira duminică dimineață.

În acest interval, ANM anunță ploi în toate zonele, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, iar în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă. De asemenea, specialiștii anunță averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Codul galben va fi valabil în Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, când vor fi și rafale de vânt cu viteza de 60-80km/h.

Cod portocaliu în aproape toată țara

Codul portocali va începe pe 26 septembrie, de la ora 09.00, și va expira pe 27 septembrie, ora 03.00. Vor avea loc ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată. Zonele vizate, sunt Oltenia, Muntenia și Moldova, unde se anunță ploi abundente și manifestări de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 50…60l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, informarea cu privire la codurile de ploi și vijelii va fi actualizata pe site.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: