Redactia.ro
Home » Știri » Prognoză meteo martie. Vești proaste de la meteorologi

Prognoză meteo martie. Vești proaste de la meteorologi

Prognoză meteo martie. Meteorologii au anunțat previziuni destul de sumbre pentru următoarea perioadă. Este posibil ca iarna, care nu s-a manifestat la momentul potrivit, să își facă de cap tocmai în prima lună de primăvară.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorlogie (ANM) au prezentat prognoza meteo pentru luna martie. Valorile termice vor fluctua și vom avea parte de temperaturi destul de neobișnuite. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, estimând vremea cu ajutorul ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

„Aceste estimări săptămânale ne dau aprecieri ale anomaliilor termice sau de precipitaţii faţă de mediile climatologice. Mai ales în sezoanele de tranziţie putem să avem episoade scurte severe, indiferent de sezon, pot fi prelungiri ale sezonului de iarnă în primăvară sau de vară în luni de toamnă. Aşa cum se tot întâmplă”, a spus Elena Mateescu, irectorul general al ANM.

Vești proaste de la meteorologi în Martie

Elena Mateescu, a declarat la Digi24 că nu poate fi exclusă posibilitatea ca episoade de vreme severă să se producă în România. Aceste manifestări ale vremii au loc indiferent de sezonul în care ne aflăm. Nu trebuie să excludem nici episoade de iarnă severă în România. În ceea ce privește prognoza meteo pentru perioada următoare, directorul ANM a explicat că există o tendinţă spre deficit a cantităţilor medii săptămânale de precipitaţii.

„Până pe 16 martie e posibil ca în sud şi sud-est să vorbim de un fenomen de secetă puternică şi extremă. Dacă luăm în considerare scenarii previzibile pentru 2021 – 2050, simulările indică posibilitatea menţinerii acestei tendinţe de creştere a temperaturii medii. Iată, avem luni de iarnă cu decembrie foarte călduros, cu abatare termică pozitivă de 3,1 grade, avem ianuarie, cu 1,4 grade şi februarie deja cu abatere termică pozitivă de 3 grade Celsius”, a explicat directorul ANM.

În luna martie se prognozează o vremea destul de nefavorabilă. Zonele în care va fi mai rece, mai puțin însorit și vor exista precipitații frecvente: Lugoj, Tulcea, Eforie Sud, Navodari, Alexandria, Arad, Ovidiu, Sulina, Drobeta-Turnu Severin, Campina, Mangalia, Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), Costinesti, Tecuci, Giurgiu, Constanta si Craiova

Alte orașe care sunt afectate de vremea rea: Iasi, Timisoara, Deva, Bacău, Sinaia, Sfântu-Gheorghe (Transilvania), Vatra Dornei, Hunedoara, Bârlad, Târgu Jiu, Suceava, Râmnicu Vâlcea, Vaslui, Baia Mare, Cluj-Napoca, București, Alba Iulia, Brasov, Roman, Oradea (Transilvania), Pascani, Turda, Miercurea-Ciuc si Sibiu.

Prognoză meteo martie. Vremea în București

Temperaturile vor fi scăzute și perioada va fi secetoasă. Temperatura medie maximă a sezonului este de 12°C. Minima este de 6°C. Temperaturi record înregistrate în luna martie: 24°C în 2019 și un record minim de -9°C în 2012. În medie, în București, zilele lunii martie durează 11:52. Răsăritul este la 07:29 și apusul la 19:21.

Asta nu înseamnă că vom avea doar temperaturi scăzute.

Zonele ceva mai călduroase sunt în regiunile estice și nord-estice. Cantitățile de apă însă vor fi excedentare în jumătatea vestică a țării. Cantitățile de precipitații sunt normale pentru acest interval, în special spre finalul lunii martie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini