Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare ANM! Cod GALBEN de viscol și ninsori

Avertizare ANM! Cod GALBEN de viscol și ninsori

Avertizare ANM! Cod GALBEN de viscol și ninsori

Avertizare ANM! Cod GALBEN de viscol și vânt puternic. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că iarna se va întoarce în zonele de munte. Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vreme rea valabilă joi până vineri la la ora 11.00.

Avertizare ANM! Cod GALBEN de viscol și ninsori

Meteorologii au emis joi o avertizare de cod galben de vânt puternic și ninsori. Pe parcursul zilei de joi mai ales la altitudini mari, în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va avea intensificări cu rafale de 70 până la 100 km/h. De asemenea, în Carpații Orientali, ninsorile vor fi în general moderate cantitativ și se va depune un strat de zapadă mai consistent.

Cod galben 28 februarie – 29 februarie

Interval de valabilitate: 28 februarie, ora 09:00 – 29 februarie, ora 11:00
Zone și fenomene vizate: local la munte, îndeosebi în zona înaltă – intensificări ale vântului și viscol; ninsori în general moderate cantitativ

În Carpații Orientali, Meridionali și de Curbură local va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat mai consistent de zăpadă.

Îndeosebi în zona montană înaltă vântul se va intensifica treptat și va fi viscol. Vor fi viteze în general de 70….80 km/h, pe parcursul zilei de vineri (28 februarie), apoi de 90…100 km/h.

Loading...