Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo pentru Crăciun 2021. Meteorologii au vești bune pentru românii de pretutindeni

Prognoza meteo pentru Crăciun 2021. Meteorologii au vești bune pentru românii de pretutindeni

Una dintre cele mai mari dorințe ale românilor este să se bucure de o iarnă ca-n povești, cu zăpadă și temperaturi specifice pentru perioada în care ne aflăm. Acest lucru nu a fost posibil în ultimii ani, când am avut parte de o ultimă lună din an destul de caldă, fără prea multă zăpadă. Meteorologii ne-au adus vești bune, iar prognoza pentru perioada ce urmează se anunță una care se încadrează în normele de temperatură specifice.

ANM a anunțat că iarna aceasta va fi una normală, care nu ne va oferi surprize meteorologice neașteptate. Astfel, temperaturile vor scădea ușor, iar primii fulgi de zăpadă își vor face apariția curând. Cel mai rece va fi în zonele montane și vestice, în timp ce regiunile extracarpatice se vor bucura de temperaturi mai blânde.

„Este bine să ne aşteptăm în general la o iarnă care să se încadreze în norme, cu precizarea că această evoluţie normală presupune probabilitatea de apariţie a unor intervale, sperăm scurte, cu fenomene severe. Trebuie să ţinem cont şi de aceste posibile evoluţii mai severe ale vremii. În România o iarnă normală nu este egal cu o iarnă uşoară.(…) Nu există în acest moment un semnal foarte clar, e destul de devreme ca să ne pronunţăm asupra perioadei de apariţie a fenomenelor severe. În situaţia cea mai optimistă, vom avea o iarnă la fel de blândă cum a fost cea anterioară. Nu e exclus ca această „blândeţe” să fie întreruptă de fenomene severe. Iarna vorbim de viscole, de ninsori abundente sau perioade cu ger. Niciodată nu am fost scutiţi de astfel de perioade, pentru că acesta este specificul climatologic al ţării noastre”, a spus Florinela Georgescu pentru meteoromania.ro.

Vremea în săptămâna 29.11.2021 – 06.12.2021

Prima săptămână oficială din iarnă se anunță una în care temperaturile înregistrate vor fi în normele obișnuite ale perioadei calendaristice în care ne aflăm. Precipitațiile vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul țării.

Vremea în săptămâna: 06.12.2021 – 13.12.2021

Temperaturile continuă în normele obișnuite și în această săptămână, cu toate că regiunile extracarpatice se vor bucura de câteva zile mai puțin încălzite.

Vremea în săptămâna:  13.12.2021 – 20.12.2021

Săptămâna de dinainte de Crăciun aduce temperaturi obișnuite și un nivel de precipitații care se încadrează în limitele specifice acestei perioade.

Vremea în săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021

Cea mai așteptată săptămână din an vine cu temperaturi mai ridicate decât suntem obișnuiți, ceea ce înseamnă că meteorologii nu au vești prea bune în ceea ce privește zăpada. Cu toate că cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, nimeni nu poate garanta în acest moment că vom avea parte de un Crăciun înzăpezit, ca-n povești.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: