Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare. Temperaturi de aproape 40 de grade Celsius și furtuni puternice

Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare. Temperaturi de aproape 40 de grade Celsius și furtuni puternice

Urmează o săptămână de foc! Meteorologii au anunțat că se vor înregistra temperaturi de aproape 40 de grade Celsius, furtuni violente și disconfort termic ridicat.

Caniculă în majoritatea zonelor țării

Nu scăpăm de caniculă nici în zilele următoare! Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe alocuri averse, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului în primele ore ale nopții în special în Moldova, iar spre sfârșitul intervalului în Banat, Crișana, posibil și în nord-vestul Olteniei. Izolat cantitățile de apă vor putea depăși 10…15 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade.

Luni, 10 iunie 2024, vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, local caniculară și cu disconfort termic accentuat (indicele temperatură-umezeală – ITU, va depăși pragul critic de 80 de unități) în sud și est. Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat, la început în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, apoi în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și a Moldovei și pe arii mult mai restrânse în Dobrogea.

Vor fi vijelii și ploi torențiale

Vor fi perioade cu vijelii puternice (viteze la rafală de 70…90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi local de 15…25 l/mp și pe spații mai mici 40…50 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 37 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade.

Capitala va înregistra temperaturi extrem de ridicate

La București, vremea va fi caniculară și cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, dar mai ales spre seară și la începutul nopții va crește probabilitatea pentru înnorări, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, averse și descărcări electrice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va fi de 18…21 de grade.

Disconfort termic ridicat la început de iunie

Și-n zilele următoare, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil și doar pe spații mici – cu precădere după-amiaza și seara – vor fi și manifestări de instabilitate atmosferică.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei, valorile termice diurne vor fi în scădere față de ziua precedentă și vremea va fi instabilă. Astfel vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar cantitățile de apă înregistrate în intervale scurte de timp vor fi local însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 37 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: