Redactia.ro
Home » Știri » Prognoză meteo: Se anunță furtuni puternice. Ce spune AMN

Prognoză meteo: Se anunță furtuni puternice. Ce spune AMN

GALERIE FOTO (2)

Fenomenele meteo extreme lovesc România luni un val de aer tropical. Meteorologii anunță o vreme deosebit de caldă în următoarea perioadă, cu maxime ce vor ajunge până la 35 de grade. Totodată, vin și perioade de instabilitate, cu vijelii și chiar căderi de grindină.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie a emis, miercuri, 5 august 2020, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică. Avertizarea este valabilă pentru vestul ţării, de miercuri după amiază, până în noaptea de miercuri spre joi ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii.

România este sub Cod portocaliu în această zi de weekend, după cum transmite Administrația Națională de Meteorologie. Conform ANM duminică sunt în vigoare două astfel de avertizări de vreme rea pentru mai multe județe din țară.

Vreme caniculară marți în sud și sud-estul României

În regiunile sud-vestice şi nord-vestice, miercuri, 5 august 2020, vor fi înnorări temporar accentuate şi pe arii restrânse averse, descărcări electrice, posibil grindină şi cantităţi de apă ce vor depăşi 15-20 l/mp. În restul teritoriului, vremea va fi predominant frumoasă, dar călduroasă după-amiaza.

Vrea va fi izolat caniculară în Câmpia Română, cu cerul variabil şi doar cu totul izolat vor fi ploi de scurtă duratã în zona montană. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în jumătatea de sud a ţării şi la munte, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra miercuri între 27 şi 35 de grade.

Vremea în Capitală

În Capitală, marți, vremea se menține călduroasă, chiar caniculară la orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, dar probabilitatea pentru averse va fi redusă. Temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Alt Cod portocaliu intră în vigoare duminică după ora 18:00

Totodată, un alt Cod portocaliu de furtuni va intra în vigoare duminică seara la ora 18:00 şi viză judeţele Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Covasna şi zona de munte a judeţelor Argeş şi Braşov până luni la ora 2:00.

Amintim faptul că în aceste zone, fenomenele meteo vor fi intervale cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70…90 km/h), vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 40…50 l/mp.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini