Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni: De la ninsori la revenirea verii

Prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni: De la ninsori la revenirea verii

Prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni: De la ninsori la o revenire a verii

Iată prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni!

De la ninsori la revenirea verii

Vremea ne surprinde mereu cu schimbările ei de la o săptămână la alta, iar previziunile meteorologice pentru următoarele două săptămâni dezvăluie un scenariu variat pentru diferitele regiuni ale României, de la ninsori la o revenire a verii! Haideți să aruncăm o privire asupra prognozei meteorologice emise de Agenția Națională de Meteorologie (ANM) și să descoperim ce ne rezervă vremea în perioada ce urmează!

Prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni

Muntenia:

În Muntenia, primele zile ale intervalului vor aduce temperaturi în jurul valorilor normale pentru această perioadă, cu maxime medii de 18…21 de grade și minime în jur de 7 grade. Cu toate acestea, între 13 și 16 octombrie, vremea se va încălzi din nou, cu maxime estimate de 25…28 de grade și minime de 10…12 grade. După data de 17 octombrie, temperaturile vor reveni la valori apropiate de normele climatologice, cu medii ale maximelor de 18…20 de grade și minime în general de 6…8 grade. Cu toate acestea, regimul pluviometric va rămâne deficitar, cu o probabilitate mai ridicată de ploi în zilele de 18 și 19 octombrie.

Transilvania:

În Transilvania, până la data de 14 octombrie, temperaturile vor crește, ajungând în medie la 24…25 de grade, situându-se peste valorile normale pentru această perioadă. Media minimelor va oscila în primele nopți între 2 și 5 grade, urmând să crească treptat până la 7…9 grade până la data de 17 octombrie. Ulterior, temperaturile vor scădea, cu medii ale maximelor între 14 și 16 grade și ale minimelor între 2 și 4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului și după data de 16 octombrie.

Moldova:

În Moldova, primele două zile ale intervalului vor fi mai reci decât de obicei, cu medii ale temperaturilor diurne de 13…14 grade și ale minimelor de 2…5 grade. În perioada 12 – 15 octombrie, se așteaptă o încălzire semnificativă, cu maxime de 24…26 de grade și minime în jurul a 10 grade, caracterizând o vreme caldă. În a doua săptămână a prognozei, valorile termice se vor apropia de normalul climatologic, cu medii ale maximelor de 15…17 grade și ale minimelor de 4…6 grade. Cu toate acestea, regimul pluviometric va rămâne deficitar, cu ploi slabe posibile la începutul intervalului și cu o probabilitate destul de ridicată și în perioada 17 – 19 octombrie.

Oltenia:

În Oltenia, valorile termice se vor situa în primele zile ale intervalului în jurul normelor climatologice, cu medii ale maximelor de 19…22 de grade și ale minimelor de 8 grade. În perioada 13 – 16 octombrie, se estimează o încălzire, cu maxime de 25…27 de grade și minime de 10…12 grade. După 17 octombrie, temperaturile vor scădea, cu medii ale maximelor de 17…19 grade și ale minimelor în jurul a 6 grade. De asemenea, regimul pluviometric va rămâne deficitar, cu probabilitatea ploilor în creștere după 17 octombrie.

Banat:

În Banat, la începutul săptămânii, temperaturile se vor situa ușor sub mediile climatologice specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 18…21 de grade și ale minimelor în jur de 11 grade în prima noapte, apoi vor scădea până spre 5…8 grade. Ulterior, va urma o încălzire treptată, cu maxime medii de 27…28 de grade și minime de 11…13 grade până spre mijlocul intervalului de prognoză. După aceea, temperaturile vor scădea din nou, cu medii ale maximelor de 17…19 grade și ale minimelor de 6…8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în primele două zile din interval și după data de 16 octombrie.

Crișana:

În Crișana, vremea va cunoaște o încălzire treptată, de la o medie a maximelor de 16 grade în prima zi, până la 26…27 de grade în data de 14 octombrie. Media minimelor va fi în scădere în data de 11 octombrie, când se va situa în jurul valorii de 5 grade, apoi va urca treptat până în data de 17 octombrie, până spre 11…12 grade. Ulterior, vremea se va răcori cu aproximativ 4 grade, iar media temperaturilor maxime va varia, în general, între 15 și 18 grade, iar cea a minimelor între 5 și 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului și după data de 16 octombrie.

Maramureș:

În Maramureș, vremea va cunoaște o încălzire treptată, de la o medie a maximelor de 12 grade în prima zi, până la 24…25 de grade în data de 14 octombrie. Media minimelor va oscila în primele nopți între 1 și 5 grade, apoi va crește treptat până în data de 17 octombrie, până la 8…10 grade. Ulterior, vremea se va răcori, astfel că media temperaturilor maxime va varia, în general, între 14 și 17 grade, iar cea a minimelor între 3 și 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului și după data de 15 octombrie.

Dobrogea:

În Dobrogea, primele zile ale intervalului vor fi mai reci decât de obicei, cu medii ale valorilor termice diurne de 16…17 grade și de 6…8 grade pentru valorile nocturne. În perioada 12 – 16 octombrie, se așteaptă o încălzire semnificativă, cu maxime de 25…26 de grade și minime de 12…14 grade, caracterizând o vreme caldă. După 17 octombrie, valorile termice se vor apropia de normalul climatologic, cu medii ale maximelor de 16…18 grade și de 8…9 grade pentru minime. Regimul pluviometric va rămâne deficitar, cu ploi slabe posibile după 17 octombrie.

La Munte:

La munte, vremea va fi rece în primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 6…8 grade și minime în jur de 0 grade. Cu toate acestea, în perioada 12 – 15 octombrie, se așteaptă o încălzire semnificativă, cu maxime medii pentru întreaga zonă de 16…17 grade și minime medii de 7…8 grade. Spre sfârșitul celei de-a doua decade, valorile termice diurne vor scădea la o medie de 8…10 grade, iar minimele se vor apropia din nou de 0 grade. Temporar, vor fi precipitații slabe în 9 și 10 octombrie, iar cu o probabilitate în creștere și după 17 octombrie.

Această prognoză detaliată a ANM ne arată că vremea în următoarele două săptămâni va fi caracterizată de variații semnificative ale temperaturilor și de un regim pluviometric deficitar în multe regiuni ale României.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: