Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza oficială de Paște! Vremea se încălzește, urmează sărbători de vis

Prognoza oficială de Paște! Vremea se încălzește, urmează sărbători de vis

Vremea de Paște

Vremea a fost foarte schimbătoare în ultima perioadă, ceea ce i-a determinat și pe specialiștii ANM să își dea foarte greu seama care va fi situația de Paște. Se pare, însă, că lucrurile s-au mai așezat și meteorologii ANM au emis prognoza oficială pentru sărbătorile pascale, iar veștile sunt unele foarte bune pentru majoritatea regiunilor din România.

Cum va fi vremea de Paște

Prognoza meteo de Paște a fost actualizată, după o perioadă în care vremea a fost extrem de capricioasă și schimbătoare. De la temperaturile ridicate am ajuns foarte ușor la cele extrem de scăzute, dar se pare că vin vești bune pentru ziua de Înviere, când majoritatea românilor vor petrece în liniște și se vor bucura de soare și voie bună.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat că se va încălzi încă de joi, iar temperaturile vor fi în continuă creștere. În Sâmbăta Mare va fi cald în majoritatea regiunilor din țară, însă cele mai mari temperaturi vor fi înregistrate în Capitală și în Sudul țării. Se anunță valori pozitive în toată țara pe parcursul nopții de Înviere, cu maxime de 10 grade celsius.

„Sâmbătă spre duminică, în noaptea de Înviere, pozitive în toată țara, între 3 până la 10 grade, cu 8…9 în Capitală, iar maxima zilei de sâmbătă, 16…19 grade, cu 20…21 în Capitală”, a mai spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Ploi și soare în ziua de Paște

Duminică, în ziua de Paște, specialistul ANM spune că vor fi înregistrate temperaturi apropiate de normalul termic pentru mijlocul lunii aprilie. Mai exact, vorbim despre valori între 15 și 20 de grade, cel mai cald fiind în zonele joase. Va ploua spre seară pe aproape întreg teritoriul, în special în centrul, estul și sudul țării, dar nu vorbim despre precipitații semnificative din punct de vedere cantitativ, ci ploi de vară, cu ceva fenomene specifice sezonului precum fulgere, tunete.

”Ploile sunt de scurtă durată, nu în cantități însemnate cantitativ, așa cum se întâmplă în prezent.

Este posibil ca duminică, 16 aprilie, cel puțin din punct de vedere termic, să consemnăm valori la scara întregii țări de până la 20…21 de grade, cu cele mai ridicate valori în partea de vest și sud a țării, inclusiv în Capitală vor fi 19…20 de grade”, a anunțat directorul ANM la televizor.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: