Redactia.ro
Home » Știri » Programul protestului fermierilor şi transportatorilor. Cum se vor deplasa manifestanţii prin Bucureşti

Programul protestului fermierilor şi transportatorilor. Cum se vor deplasa manifestanţii prin Bucureşti

Protestele transportatorilor și fermierilor blochează țara. A șasea zi de haos

Primăria Capitalei a anunţat programul protestului fermierilor şi transportatorilor, aprobat pentru ziua de duminică, 21 ianuarie 2024. Va avea loc în intervalul 09.30 – 22.00.

Astfel, între orele 6:00-6:30, va avea loc adunarea mijloacelor auto (maxim 100 tractoare şi 100 capete tractor de tir) pe Sos. Alexandriei, banda 1 de circulaţie, segmentul cuprins între Şoseaua de Centură şi Sos. Bucureşti Măgurele.

Traseul spre Piaţa Constituţiei

Între orele 6:30-7:00, este programată deplasarea mijloacelor auto până în Piaţa Constituţiei pe traseul: Sos. Alexandriei-Calea Rahovei-stânga Bulevardul Tudor Vladimirescu- dreapta Calea 13 Septembrie- stânga Bdul. Libertăţii – Piaţa Constituţiei.

„Mijloacele de transport folosite vor fi îndrumate şi parcate sub supravegherea forțelor de ordine gradual, până la ocuparea spațiului destinat protestului (parcarea Piaţa Constituţiei)”, a transmis Primăria Capitalei.

Între 8:30-9:30, are loc afluirea pietonală a participanţilor la protest în Piaţa Constituţiei. Între orele 9:30-22:00 va avea loc mitingul de protest din Piaţa Constituţiei, iar apoi, până la ora 23:00, este programată defluirea participanţilor.

5.000 de participanţi, cu 200 de maşini

Primăria Capitalei a aprobat, în această săptămână, derularea unui miting de protest cu 200 de vehicule şi maxim 5.000 de participanţi. Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă (lider PSD Sector 5), a susținut că solicitarea aprobată de Nicușor Dan a fost făcută în nume personal de către Bogdan Petre, care ar fi avocatul Dianei Șoșoacă.

Vineri, Nicușor Dan a spus că știe cine a formulat solicitarea.

Primarul Capitalei a reamintit că solicitarea Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT) prevedea participarea a 15.000 de utilaje şi a subliniat că acest lucru ar fi însemnat „paralizarea” circulaţiei în Capitală.

„După aceea, am avut această cerere, care s-a discutat în comisie ieri (n.r. – joi), pentru 200 de utilaje și 5.000 de oameni. Solicitarea a fost pentru Piaţa Victoriei şi, în urma discuţiilor din comisie, am aprobat-o pentru parcarea din Piaţa Constituţiei”, a zis Dan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: