Redactia.ro
Home » Știri » Progrese pentru armata ucraineană. Ce anunț a făcut Pentagonul

Progrese pentru armata ucraineană. Ce anunț a făcut Pentagonul

Vin vești bune din Ucraina. Armata lui Zelenski ar fi recâştigat teren în unele zone în faţa trupelor ruse. Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, militarii ruși s-ar confrunta cu dificultăţi de comunicare, informează AFP.

Pentagon: Armata lui Zelenski a recâştigat teren în unele zone în faţa trupelor ruse

Armata ucraineană întreprinde contraofensive care i-au permis, în special în sudul Ucrainei, să recâştige teren în faţa trupelor ruse. Este anunțul făcut de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, informează AFP.

Militarii ucraineni „sunt deja, în unele situaţii, în ofensivă”, a declarat John Kirby la CNN. Acesta a afirmat că ei „îi urmăresc pe ruşi şi îi resping în afara zonelor unde se aflau înainte”.

„Ştim că ei (militarii ucraineni) au întreprins contraatacuri (…) în special în ultimele zile la Mikolaiv”, oraş-cheie din sudul Ucrainei, a adăugat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, potrivit CNN.

„Am văzut aceste câştiguri teritoriale crescând în ultimele zile” în avantajul Ucrainei, a precizat John Kirby. „Aceasta este o dovadă reală a capacităţii lor de a lupta urmărindu-şi planurile, adaptându-se şi, din nou, încercând să respingă forţele ruse”, a declarat el.

Contraatacurile lansate de Ucraina

Armata ucraineană a lansat și un contraatac la Izium, un mic oraş la sud-est de Harkov. Orașul a fost cucerit de forţele ruse pentru a încerca să facă joncţiunea cu zonele proruse Lugansk şi Doneţk, a anunţat un înalt responsabil al Pentagonului. „Ceea ce noi vedem astăzi sunt lupte semnificative din partea ucrainenilor pentru a încerca să-l recucerească” (oraşul Izium), a precizat pentru presă acest înaltul oficial care a vrut să rămână anonim.

Mai mult decât atât, John Kirby a mai precizat la CNN că forţele ruse „nu îşi conduc operaţiunile cu coordonarea care s-ar fi putut aştepta de la o armată modernă”. „Comandanţii lor nu comunică mereu, nu există mereu coordonare între forţele aeriene şi forţele de la sol”, a explicat purtătorul de cuvânt al armatei americane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: