Redactia.ro
Home » Știri » Propaganda rușilor: „Zelenski s-a sinucis într-un buncăr la Kiev”

Propaganda rușilor: „Zelenski s-a sinucis într-un buncăr la Kiev”

Propaganda rușilor

Propaganda rușilor. Grupurile propagandistice pro-ruse au susținut în mod fals că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski s-a sinucis. O firmă americană de securitate a transmis că Rusia s-a angajat într-o campanie de dezinformare.

Propaganda rușilor: „Zelenski s-a sinucis într-un buncăr la Kiev”

După câteva săptămâni de război în Ucraina, pro-rușii au susținut că Volodimir Zelenski s-a sinucis. Mesajul transmis de aceștia a făcut parte dintr-un efort agresiv de atacare a moralului publicului ucrainean și de subminare a guvernului de la Kiev. Afirmația falsă reprezintă doar una dintre mai multe operațiuni de informare monitorizate de compania americană de securitate cibernetică Mandiant, organizate de presupusi actori ruși și belarusi care au avut ca scop să mintă publicul din Ucraina, Rusia, dar și alte țări din Europa. Analiștii spun că toate campaniile de influență subliniază modul în care Kremlinul este implicat în războiul informațional și încearcă să modeleze percepțiile asupra conflictului militar din Ucraina. Agenții conectați de Belarus au afirmat în mod fals că o rețea criminală poloneză recolta organe de la refugiați ucraineni, cu complicitatea unor oficiali polonezi.

„Proliferarea operațiunilor de informare aliate cu Rusia, atât ca amploare, cât și ca ritm, sugerează importanța pe care Rusia o acordă modelării mediului informațional. Am observat actori cunoscuți care au folosit active și infrastructuri de campanie de lungă durată pentru a ținti Ucraina în timpul invaziei, folosind capacitățile în care au investit în dezvoltarea lor de-a lungul timpului”, a declarat Alden Wahlstrom, analist senior la Mandiant.

Mandiant nu a învinovățit direct guvernul din Rusia pentru falsa poveste cu sinuciderea lui Volodimir Zelenski, dar a descris activitatea ca fiind o „suspectă campanie de influență rusă”.Facebook și Youtube au eliminat în luna martie un videoclip fake sau modificat digital, difuzat pe scară largă, care pretindea că îl arată pe Volodimir Zelenski cerând trupelor ucrainene să depună armale. La scurt timp, președintele ucrainean a apărut într-o înregistrare video spunând că apără Ucraina. O parte din dezinformările analizate de compania Mandiant au apărut să aibă tracțiune online, dar cetățenii și soldații ucraineni nu dau semne de retragere.

Repetarea sinuciderii lui Adolf Hitler

Guvernul rus și-a descris în mod fals invadarea Ucrainei ca pe o campanie de denazificare, în ciuda faptului că Zelenski este evreu. Povestea falsă a sinuciderii lui Zelenski seamănă cu modul în care dictatorul nazist Adolf Hitler a murit în 1945. Acesta s-a sinucis într-un buncăr din Berlin, în timp ce trupele sovietice înaintau spre capitală. CNN susține că a solicitat comentarii Ambasadei RUsiei la Washington și Ministerului de Externe din Belarus cu privire la cercetarea Mandiant.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: