Redactia.ro
Home » Stiri Locale » Protest la Timișoara! Reprezentanții HORECA au ieșit în stradă

Protest la Timișoara! Reprezentanții HORECA au ieșit în stradă

Protest HORECA

Este protest al reprezentanților HORECA din Timișoara. Ei spun că restricțiile impuse de autorități, sunt o discriminare pentru acest sector. Totodată, ei reclamă și  faptul că nu pot funcționa la capacitate maximă și susțin că nu ar fi nicio diferență în a servi 20 sau două sute de clienți, relatează realitateadetimis.net.

Protest HORECA la Timișoara

Reprezentanții HORECA din Timișoara au ieșit în stradă să protesteze. Ei acuză că noile măsuri impuse de autorități sunt o discriminare pentru această industrie. Mai mult, ei acuză și  faptul că nu pot funcționa la capacitate maximă și susțin că nu ar fi nicio diferență în a servi 20 sau două sute de clienți, relatează realitateadetimis.net.

Reprezentanții HORECA nu sunt de acord cu autoritățile

În plus, reprezentanții HORECA din Timișoara susțin că după redeschiderea restaurantelor și cafenelelor la interior, la începutul lunii septembrie, nu s-a înregistrat o creștere a numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2, acesta fiind constant până la reînceperea școlii și organizarea alegerilor locale, ceea ce ar demonstra că localurile nu sunt un vector de răspândire a noului coronavirus.

Într-un comunicat de presă, HORETIM arată că industria ospitalității este, în present, cea mai afectată de criza sanitară, înregistrând un declin care a dus la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 80% față deprimele nouă luni ale anului trecut.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a aprobat, luni, instituirea măsurii de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul judeţului, având în vedere situaţia epidemiologică de la nivelul judeţului Timiş

Prin noile aprobări se suspendă activitatea barurilor, cluburilor şi discotecilor din interiorul clădirilor. Şi activitatea cinematografelor şi a jocurilor de noroc se suspendă.

În 27 de localităţi din Timiş rata de infectare la mia de locuitori depăşeşte 1,5: Buziaş – 2,86, Făget – 1,84, Sânnicolau Mare – 2,34, Belinţ 1,63, Dudeştii Noi- 3,78, Dudeştii Vechi – 1,6, Dumbrăviţa – 2,18, Găvojdia – 2,44, Ghiroda – 2,15, Ghizela – 1,74, Giroc – 2,28, Moşniţa Nouă- 2,21, Şag – 1,69, Saravale – 2,34, Teremia Mare – 1,70, Valcani 1,57. Timişoara – 1,91, Cenei – 1,63, Coşteiu – 1,8, Foeni – 5,74, Iecea Mare – 2,21, Jamu Mare – 1,66, Jebel – 3,26, Pesac – 2,97, Pişchia- 1,56, Sânandrei – 1,86, Secaş 2,87. De asemenea, în 4 localităţi s-a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori:Dudeştii Noi – 3,78, Foeni – 5,74, Giroc – 3,01 şi Jebel – 3,26.

Conform analizei făcute de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, referitor la aceste localităţi, a reieşit că, până în prezent, nu sunt întrunite condiţiile pentru carantinarea lor.

Totodată pe întreg teritoriul judeţului Timiş s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie, pe toată perioada stării de alertă, în spaţiile publice deschise, astfel încât să acopere nasul şi gura, respectiv pe o rază de 100 m în jurul unităţilor de învăţământ, în pieţe comerciale, târguri, oboare, pieţe de vechituri, pieţe agroalimentare, zone de aşteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituţii şi societăţi comerciale, staţii de transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice şi private, evenimente culturale publice şi private şi manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe şi rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităţilor şi falezele din interiorul localităţilor, parcările şi zonele de agrement adiacente centrelor comerciale şi mall-uri, în intervalul orar 6.00 – 24.00. Obligativitatea este pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

În localităţile unde a fost depăşit pragul de 1,5/1000 de locuitori, pe o perioadă de 14 zile, se suspendă activităţile cu publicul în interiorul clădirilor a tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, operatori de tipul restaurantelor, săli de evenimente, cafenelelor. Restaurantele pot funcţiona în regim take away (la pachet) şi livrare la domiciliu. excepţie fac restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor şi unităţilor de cazare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: