Redactia.ro
Home » Sport » Proteste în toată lumea, după execuția lui Navid Afkari

Proteste în toată lumea, după execuția lui Navid Afkari

luptator executat, Navid Afkari

Nimic nu i-a impresionat pe iranieni, Nici protestele publice, nici cererile făcute de sportivi, nici rugămintea lui Donald Trump. Luptătorul Navid Afkari a fost executat. Înainte de a muri, a lăsat un mesaj.

Luptătorul Navid Afkari a fost condamnat la moarte, după ce s-a spus că ar fi ucis un ofițer de securitate. Afkari a spus că și-a recunoscut fapta doar pentru că a fost torturat. Sportivii din lumea întreagă au încercat să-l salveze. Diferite organizații, dar și președintele Statelor Unite au luat atitudine, dar fără rezultat. Sâmbătă a fost executat. A apărut însă o ultimă înregistrare făcută în închisoarea din Shiraz, înainte de a muri.

”Acum sunt fericit, pentru că am învățat adevăratele aspirații ale umanității. Datorită vouă, a oamenilor extraordinarii. Aspirații care sunt mult mai mari decât campionatele internaționale de lupte libere”, a spus Navid Afkari, conform Marca.

Reacțiile din lumea întreagă după moartea luptătorului

Navid Afkari a fost condamnat la moarte, fiind acuzat că l-ar fi ucis pe Hassan Turkman, un agent de pază al unei companii, deținută de guvern. Fapta ar fi avut loc în 2018, în timpul unei demonstrații. Un an mai târziu s-a aflat despre abuzurile la care a fost supus acesta în închisoare. A povestit într-o scrisoare cum a fost torturat pentru a recunoaște o crimă pe care nu a făcut-o. O lume întreagă a fost indignată, dar nimeni nu a putut să facă nimic. Acum moartea luptărorului a stârnit proteste în mai multe colțuri ale lumii. Amsterdam, Brussels, Berlin sau Washington. Uniunea Europeană a emis chiar un comunicat oficial.

„Pe 12 septembrie 2020, Navid Afkari (22 de ani), a fost executat în Iran, după ce a fost acuzat de uciderea unui agent de securitate la protestele din 2018. Uniunea Europeană condamnă în cei mai puternici termeni această execuţie. Drepturile omului rămân o caracteristică fundamentală în relaţia noastră cu Iran. Vom continua să colaborăm cu autorităţile din Iran cu privire la această problemă, inclusiv prin reprezentanţa locală a UE din Teheran şi, de asemenea, pentru cazuri individuale, cum a fost această execuţie recentă.Uniunea Europeană se opune pedepsei cu moartea în toate circumstanţele şi cazurile, fără excepţie. Este o pedeapsă crudă şi inumană, care nu reuşeşte să acţioneze ca un factor de descurajare şi reprezintă o negare inacceptabilă a demnităţii şi integrităţii umane”, se arată în comunicatul Uniunii Europene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: