Redactia.ro
Home » Știri » Proteste pro-palestiene în București! Au fost luate măsuri speciale de securitate, iar autoritățile sunt în alertă

Proteste pro-palestiene în București! Au fost luate măsuri speciale de securitate, iar autoritățile sunt în alertă

Protestele în sprijinul Palestinei sunt programate pentru astăzi în București, iar autoritățile au luat măsuri de securitate cu un caracter neobișnuit. Iată detaliile!

Protest pr0-palestiniene în București. Au fost luate măsuri speciale de securitate

Astăzi, mișcarea de solidaritate cu Palestina ajunge și în România. Susținătorii cauzei palestiniene se vor aduna în această după-amiază în Piața Universității din București, în cadrul unei manifestări organizate de Ambasada Palestinei în România. S-au anunțat măsuri de securitate deosebit de riguroase, în special în contextul incidentelor violente recente din vestul Europei.

Ambasadorii și reprezentanții a 22 de țări s-au adunat ieri la Ambasada Palestinei din București pentru a exprima solidaritate cu poporul palestinian și pentru a condamna agresiunea din Gaza.

Pentru a preveni orice potențială escaladare a protestelor, autoritățile române monitorizează cu atenție mai multe locuri semnificative pentru ambele comunități, printre care se numără ambasadele Israelului și Palestinei, Teatrul Evreiesc de Stat, Cimitirul Evreiesc, Complexul Educațional Laude-Reut, Sinagoga Mare și Templul Coral.

Care este miza războiului din Israel, conform analiștilor

În contextul temerilor că conflictul dintre Israel și palestinieni ar putea duce la o escaladare a tensiunilor în regiune, se va desfășura o conferință de pace privind conflictul din Orientul Mijlociu sâmbătă, în Egipt. Cu toate acestea, nu există încă o confirmare oficială cu privire la participanții la această reuniune de o zi, denumită Summitul pentru Pace de la Cairo. Potrivit postului de televiziune local proguvernamental Qahera News, se așteaptă ca liderii palestinieni și iordanieni, precum și secretarul general al ONU, să participe la summit.

Analiștii ridică semne de întrebare și afirmă că unul dintre factorii importanți în conflictul dintre Israel și Fâșia Gaza ar putea fi zăcământul descoperit în Marea Mediterană, în apropierea Fâșiei Gaza. În plus, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a exprimat speranța că va ajunge la un acord pentru normalizarea relațiilor cu Arabia Saudită în următoarele luni, cu toate că un astfel de acord nu a fost încă finalizat. Acest lucru vine în contextul în care Arabia Saudită a amânat perspectiva susținută de Statele Unite ale Americii privind normalizarea relațiilor cu Israel.

Cu doar câteva luni în urmă, Israel anunța cu optimism planul de a dezvolta zăcământul de gaze naturale din apropierea Fâșiei Gaza, sub condiția coordonării în materie de securitate cu Autoritatea Palestiniană și Egiptul. Presa israeliană a relatat în acel moment că oficiali de securitate de rang înalt din Israel și din Palestina purtau discuții cu privire la posibilitatea dezvoltării câmpului de gaz.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: