Redactia.ro
Home » Știri » Proteste violente în Capitală. Zeci de persoane au fost reținute

Proteste violente în Capitală. Zeci de persoane au fost reținute

GALERIE FOTO (3) Proteste violente în Capitală.

Proteste violente în Capitală. Luni seara, în Capitală și în mai multe orașe din țară au avut loc noi proteste, împotriva restricțiilor impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus. Mii de bucureșteni s-au adunat în Piața Victoriei, iar protestele au fost violente, motiv pentru care autoritățile au fost nevoite să aresteze zeci de persoane.

Proteste violente în Capitală. Zeci de persoane au fost reținute

Proteste violente în Capitală. Din cauza restricțiilor impuse de autoritățile în urm. numărului mare de infectări cu noul coronavirus, mii de persoane s-au adunar luni seara, în Piața Victoriei din Capitală pentru a protesta. Zeci de persoane au aruncat cu pietre în forțele de ordine la Piața Unirii, acestea fiind arestate și urcate în duba Jandarmeriei. Unul dintre jandarmi a fost rănit la cap, iar colegii săi a chemat un echipaj SMURD, pentru a-i acorda primul ajutor. Mai mult, jandarmii au fost nevoiți să intervină cu gaze lacrimogene pentru a calma situația. Vitrinele mai multor magazine au fost sparte, iar mai multe stații de autobuz au fost vandalizate.

Protest in Capitala

Nici la Craiova, situația nu a fost mai liniștită. Mai mulți participanți la protestele antri-restricții au intrat în conflict cu forțele de ordine. Momente violente au avut loc și în județul Brăila, unde mai multe persoane s-au implicat în altercații cu jandarmii. Protestatarii din București s-au strâns în Piața Universității și au plecat în marș spre Piața Victoriei, unde protestul a luat amploare. În toată țara, manifestanții s-au strâns în piețe centrale sau în fața prefecturilor, iar cei mai mulți au pornit în marș.”Libertate, te iubim” s-a scandat pe străzi. În urma protestului din Capitala a rămas un mare de gunoi, peturi, sticle, cutii de bere și suv, pachete goale de țigări și măști de protecție. Un cameraman al unui post de televiziune a fost lovit în picior de o sticlă aruncată de un protestatar. Din fericire, acesta nu a fost rănit grav. Sindicalistul-șef de la Metrou, Ion Rădoi, a fost surprins în mijlocul protestatarilor din Piața Victoriei.

Ion Rădoi in mijlocul protestului

Referitor la protestul din Brăila, autoritățile au anunțat că un grup de 12 minori a intenționat să ditrugă un indicator rutier, iar intervenția jandarmilor a urmărit prevenirea distrugerii acestuia. La Drobeta Turnu-Severin, manifestanții au devenit foarte violenți la adresa autorităților și au intenționat să atace o dubă a forțelor de ordine. Totodată, la Sibiu, jandarmii au anunțat că urmează să-i sancționeze pe cei care au încălcat legea și că se fac în continuare verificări pentru identificarea altor persoane care au participat la astfel de manifestări în ultimele zile.

Ce spune Raed Arafat

În ceea ce privește criticile aduse lui Raed Arafat, acesta nu s-a arătat sensibilizat de niciun protest din țară și a adresat un mesaj sincer participanților. „Dacă luăm cazurile active 77.082 cazuri. Unde eram în 5-6 martie: la 47.000. În 28 feb – 41.000. La 34.000 am ajuns la 4 februarie. Azi suntem mai mult decât dublat ca şi cazuri şi poate lua o tendinţă de creştere dacă nu respectăm regulile. Cei care urlă și nu le plac măsurile să ne spună cum văd ei lucrurile”, a mai afirmat Arafat. De asemenea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat că persoanele care protestează, ar trebui sa vina cu păreri pe care să le argumenteze.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: