Redactia.ro
Home » Știri » Protestul traximetriştilor blochează astăzi Capitala. Transportatorii protestează împotriva „ridesharing”

Protestul traximetriştilor blochează astăzi Capitala. Transportatorii protestează împotriva „ridesharing”

Protestul traximetriştilor blochează astăzi Capitala. Transportatorii protestează împotriva „ridesharing”

Protestul traximetriştilor. Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) a anunţat că protestează marţi, cu 800 de maşini, în Piaţa Constituţiei, faţă de proiectul de lege pentru „ridesharing„.

Transportatorii autorizaţi vor ieşi din nou în stradă, cu 800 de maşini, în Piaţa Constituţiei, marţi, 18 iunie, între orele 9.00-15.00. Ei vor protesta împotriva proiectului de lege pentru aşa-zisul „ridesharing”. Aceștia spun că ridesharing este o formă de a face concurență neloială taximetriștilor cu acte în regulă. Ei invocă și cu nerespectarea mai multor legi în vigoare.

Citește și: Romania-Croatia U21 la EURO U21. Croaţii ne-au jignit rău. Echipa probabilă

„Proiectul de lege pentru care au făcut lobby companiile care pretind că fac „ridesharing” sau că „revoluţionează” transportul de persoane, prin încălcarea legilor va genera discriminări grave şi nelegale, deşi mai mulţi miniştri au promis că nu vor lăsa să se întâmple acest lucru. Practic, aceeaşi activitate – cea de transport rutier de persoane, în regim de taxi – se doreşte a fi reglementată prin două legi diferite: una pentru cei cu maşini galbene, inscripţionate, care-i obligă pe taximetrişti să respecte foarte multe reguli şi să plătească multe taxe, iar cealaltă pentru oricine vrea să facă aceeaşi activitate, dar fără niciun fel de restricţie, nici măcar din punct de vedere al fiscalizării. Cam aşa s-ar traduce legea pentru „ridesharing” – adică o altă activitate de taximetrie, denumită impropriu altfel”, se arată într-un comunicat de presă al Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.)

Protestul traximetriştilor blochează astăzi Capitala

Protestul traximetriştilor. Transportatorii mai cer autorităţilor să respecte legea în vigoare şi în ceea ce privește traficul de influenţă. „Pentru că vedem cum se face lobby, fără niciun fel de problemă pentru cei care deja declară oficial – având funcţii publice importante – că intervin în influenţarea Legiuitorului, în favoarea firmelor beneficiare de schimbarea legislaţiei”.

„De fapt, unii rămân sub un control strict al organelor abilitate, atât din punct de vedere fiscal, cât şi din cel al controlului. Pe când ceilalţi vor fi beneficiarii paradisului fiscal creat special pentru ei. Prin acest proiect se pare că nu se mai urmăreşte descongestionarea traficului. Nu se doreşte reducerea poluării, nu se doreşte ca toate societăţile comerciale să fie fiscalizate şi controlate de organele abilitate. Nu mai este proritară siguranţa cetăţeanului în trafic. Peste tot în UE, traficul urban este corelat în funcţie de câte mijlosce de transport în comun sunt – autobuze, tramvaie, taxiuri, etc. Nu pot fi lăsate marile oraşe la cheremul unor companii care fac activităţi după bunul lor plac”. A transmis Tudorel Pesteleu, preşedintele COTAR-Filiala Timiş.

Citește și: Mohamed Morsi, fostul președinte al Egiptului, a murit când se afla în sala de judecată

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: