Redactia.ro
Home » Știri » PSD, atac virulent la adresa guvernării: „Redeschiderea grădiniţelor devine noua farsă liberală”

PSD, atac virulent la adresa guvernării: „Redeschiderea grădiniţelor devine noua farsă liberală”

PSD

PSD acuză Cabinetul Orban că nu ia măsuri în timpul epidemiei de coronavirus. Social-democraţii au lansat pe Facebook un atac dur la adresa actualei guvernări și susţin că „redeschiderea grădinițelor devine noua farsă liberală în țara în care guvernarea refuză dublarea alocațiilor pentru copii”.

„Redeschiderea grădinițelor devine noua farsă liberală în țara în care guvernarea refuză dublarea alocațiilor pentru copii. Zilele prostiei PNL continuă să facă victime! Iohannis anunță că de azi se redeschid gradinițe și afterschooluri, Orban face ședință de Guvern, iar rezultatul este tipic liberal: nimic.

Sute de mii de părinți au așteptat zile la rând normele care nu mai apar. E și greu să apară cu un profesor pus ministru doar să comită dezacorduri: “Aceste norme pe care Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii le va publica…”

„Copiii sunt acum la rând pe lista victimelor liberale”

Tradus în română, n-au putut da norme de aplicare fiindcă trebuiau să se așeze la aceeași masă trei liberali, Anisie, Tătaru și Violeta Alexandru. Ministrul Sănătății are o preocupare exclusivă, mega-licitația de măști, ministrul Muncii trăiește în obsesia ei bolnăvicioasă – concedierile, că de construit locuri de muncă PNL nu e în stare.

De fapt, acesta este stilul guvernării PNL, promitem ajutor pentru companii, măști pentru nevoiași, spitale redeschise pentru bolnavi, dar nu livrăm nimic. Copiii sunt acum la rând pe lista victimelor liberale, mai ales că, la Cotroceni, legea dublării alocațiilor se umple de praf. Pentru copii și familiile lor, România este în #zodia IohanNICHT! #GuvernulVID”, este mesajul publicat de PSD pe pagina de Facebook.

De ce se amână redeschiderea grădinițelor

Trebuie amintit că redeschiderea grădinițelor se amână deoarece nu există norme metodologice. În condițiile în care  Hotărârea de Guvern prevedea că deschiderea creșelor, grădinițelor și after school-urilor este permisă din 15 iunie, atât la stat cât și la privat.

Decizia pentru a redeschide grădinițele de vară aparține autorității publice locale, potrivit Mediafax. Cu toate acestea, ministrul Educației Monica Anisie îi sfătuiește pe părinți să mai aștepte și le-a dat asigurări că astăzi vor fi finalizare normele de aplicare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: