Redactia.ro
Home » Homepage » Grădinițele rămân închise. Anunțul ministrului Educației încurcă planurile părinților

Grădinițele rămân închise. Anunțul ministrului Educației încurcă planurile părinților

grădinițele

Creșele și grădinițele nu se redeschid de luni. Anunțul a fost făcut, duminică, de ministrul Educației Monica Anisie, într-o conferință de presă. Nu există încă norme de aplicare.

Deși Hotărârea de Guvern prevede că deschiderea creșelor, grădinițelor și after school-urilor este permisă din 15 iunie, atât la stat cât și la privat, Monica Anisie a declarat că aceste unități de învățământ preșcolar nu pot fi încă deschise.

Șefa de la Educație a promis în această dimineață că în cursul zilei de astăzi, 15 iunie, vor fi gata normele metodologice referitoare la deschiderea grădinițelor. „Normele trebuie să fie prezentate de către Ministerul Educației sau de Ministerul Muncii. Îi sfătuiesc pe părinți să aștepte norme din partea Ministerului Sănătății”, a declarat Monica Anisie.

Directorii unităților au aranjat grădinițele fără norme metodologice

În lipsa normelor de la Ministerul Educației, directorii unităților au aranjat grădinițele și creșele după cum au considerat că este bine, transmite Mediafax. Decizia pentru a redeschide grădinițele de vară aparține autorității publice locale. Cu toate acestea, Anisie îi sfătuiește pe părinți să mai aștepte și le-a dat asigurări că luni vor fi finalizare normele de aplicare.

„Suntem trei ministere implicate în realizarea acestor norme metodologice. Ministerul Educației a realizat partea în care sunt menționate activitățile pe car trebuie să le desfășoare în cadrul unităților de învățământ preșcolar cadrele didactice, urmând ca și Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii să completeze cu elementele specifice pentru aceste domenii”, a spus Monica Anisie la Digi 24.

Trebuie să amintim că școlile, grădinițele și creșele au fost închise pe 11 martie, ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Anul școlar s-a încheiat vineri, 12 iunie. Prin urmare, vor funcționa se pare doar acele care unități care au program de vară.

Triaj epidemiologic la intrarea în grădinițe

Printre măsurile care vor fi luate în grădinițele private, pentru că riscul de contaminare să fie minim, iar copiii să fie în siguranță vor fi: triajul epidemiologic, activități în aer liber și separarea copiilor în grupuri mai mici.

„La intrarea în grădiniță va fi amplasat un pavilion unde se vor afla cadrele medicale ce vor realiza triajul epidemiologic al copiilor, astfel încât părinții să nu mai intre în grădiniță pentru o perioadă. Activitățile ne-am propus să le desfășurăm în aer liber, un grup limnitat în curtea grădiniței, iar cealaltă parte, cu un alt cadru didactic, în interior”, spune Ramona Coman, managerul unei grădinițe privată.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: