Redactia.ro
Home » Știri » PSD și Pro România cer demisia ministrului Educației, Monica Anisie. ”Riscăm să asistăm la un colaps”

PSD și Pro România cer demisia ministrului Educației, Monica Anisie. ”Riscăm să asistăm la un colaps”

Demisia Ministrului Educației

Camera Deputaților va dezbate astăzi, moțiunea simplă împotriva Ministrului Educației, Monica Anisie, după ce PSD și Pro România i-au solicitat demisia, susținând că aceasta produce haos în domeniul educației.

Camera Deputaților va dezbate astăzi moțiunea simplă împotriva Ministrului Educației

Pro România și PSD au solicitat demisia Ministrului Educației, Monica Anisie, sub motivul că este prea mult haos în domeniul educației. Conform celor două partide, Monica Anisie ar fi declanșat teamă și nesiguranță în rândul elevilor, studenților și cadrelor didactice.

Așadar, Camera Deputaților va dezbate astăzi moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie.

Această moţiune este o mică parte a răspunsului nostru la nepăsarea şi incompetenţa dovedite pas cu pas de ministrul Educaţiei şi Cercetării de la preluarea mandatului, culminând cu perioada coronacrizei. Este o mică parte a învăţământului preuniversitar. Nu vrem să detaliem incompetenţa de care ministrul Educaţiei a dat dovadă în ceea ce priveşte învăţământul universitar sau cercetarea. Nici măcar o dată, în ultimii 30 de ani, românii nu au trăit asemenea momente de haos în Educaţie, se arată în moțiunea simplă.

Inițiatorii sunt de părere că în perioada stării de urgență, decidenții de la Ministerul Educației și Cercetării erau obligați să prezinte un set de proceduri care să reglementeze situația cadrelor didactice de predare, a personalului auxiliar, a directorilor, a inspectorilor școlari, însă ministrul Educației nu a înteprins acest lucru.

Se cere demisia Ministrului Educației

În moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, se arată că Monica Anisie a speriat elevii, studenții și părinții acestora cu ideile vehiculate de aceasta pe timpul stării de urgență.

În ultimele două luni am văzut cu toţii ce înseamnă ca un politruc neprofesionist să conducă învăţământul românesc. Situaţia de criză ar fi trebuit să evidenţieze abilităţile de leadership şi competenţele de manager ale ministrului Educaţiei. În schimb, am văzut bâlbâieli, răzgândeli neargumentate, declaraţii contradictorii ale tuturor reprezentanţilor guvernamentali, lipsă de înţelegere a riscurilor sistemului şi completă lipsă de viziune”, se menţionează în document.

Totodată, cele două partide susțin că nu a fost implementat și actualizat programul EURO 2020, pentru ca toți elevii să aibă la dispoziție un calculator, laptop sau tabletă pentru a continua cursurile.

”Credem cu tărie că ministrul Monica Anisie a pierdut dreptul moral de a realiza politicile în domeniul educaţional şi de a exercita conducerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării.”, se mai arată în document.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: