Redactia.ro
Home » Știri » Psihologul criminalist a făcut lumină în cazul șoferului drogat din 2 Mai. Ce a spus specialistul despre el: ”Era o bombă cu ceas”

Psihologul criminalist a făcut lumină în cazul șoferului drogat din 2 Mai. Ce a spus specialistul despre el: ”Era o bombă cu ceas”

Vlad Pascu se confruntă cu simptomele sevrajului după gratii. Trece prin stări de plâns, manifestă agresivitate și are o singură cerință constantă

Satul pitoresc 2 Mai, locul în care liniștea mării se împletește cu aerul proaspăt al naturii, a devenit nefericitul martor al unei tragedii care a rămas întipărită în memoria colectivă a întregii țări. Matei Vlad Pascu, un tânăr de doar 19 ani, a ales să se urce la volan într-o zi obișnuită, dar destinația sa a fost una fără întoarcere. Și nu doar pentru el.

Cazul a acaparat imediat atenția publică, motiv pentru care tot mai mulți experți fac tot posibilul pentru a afla ce s-a întâmplat cu tânărul de 19 ani și cum de a ajuns într-o astfel de situație. Explicația unui psiholog criminalist ar putea face lumină.

Ce spune psihologul criminalist despre cazul tânărului de 19 ani

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu, cunoscut pentru expertiza sa în dezvăluirea structurilor comportamentale ale criminalilor, a aruncat o privire asupra cazului lui Matei Vlad Pascu. Acesta susține că nu era vorba de o întrebare de „dacă”, ci de „când” avea să se întâmple o tragedie în acest fel. Consumator de droguri, tânărul șofer se afla pe marginea prăpastiei, iar semnalele erau clare pentru cei din jurul său.

„Este un consumator, un om cu probleme de dependență, trebuia familia să îl interneze. Poate cei din jur nu sunt în cunoștință de cauză, de fiecare dată. Însă, în acest caz a fost prins deja o dată. Acest individ va recidiva, nu se vindecă, trebuie să dovedească că s-a vindecat, nu trebuia să i se dea să îi dai mașina, mașina este o armă în mâna acestui individ, care nu vedea, nu simțea, era într-o lume paralelă. A luat un cocktail mortal, nu știu cum nu a clacat tânărul acesta”, a declarat psihologul criminalist Liviu Chesnoiu.

Chesnoiu subliniază că o parte semnificativă din responsabilitatea tragediei cade și asupra familiei lui Pascu. La vârsta de 19 ani, acesta se afla încă într-un stadiu de dezvoltare și maturizare. Măsurile corecte și suportul potrivit puteau face diferența în a preveni un asemenea deznodământ tragic.

Primele declarații ale poliției

Potrivit unui comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, Matei Vlad Pascu se află în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. Cu toate acestea, rezultatele finale ale testelor privind consumul de droguri încă nu au fost făcute publice de către Institutul de Medicină Legală.

„Primele teste efectuate în cauză au relevat faptul că inculpatul se afla sub influența substantelor psihoactive”, spun reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: