Redactia.ro
Home » Stil de viață » Pufuleții, un pericol real și nebănuit asupra organismului uman. Nu mai consumați

Pufuleții, un pericol real și nebănuit asupra organismului uman. Nu mai consumați

pufuleti pericol sanatate

De multe ori e gustarea preferată atât de adulți, cât și de copii. Calorii puține, oferă sațietate și sunt și delicioși, motiv pentru care toți îi consumă. Numai că, s-a aflat!, sunt foarte toxici pentru organismul uman. Asociația pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu și a oferit tuturor detalii despre pericolul la care ne expunem dacă îi consumă.

Pufuleții, nocivi pentru organism

Asociația pentru Protecția Consumatorilor a făcut studii în legătură cu pufuleții comercializați pe piața din România și au publicat rezultatul obținut. Astfel, specialiștii trag un semnal de alarmă în legătură cu încărcătura chimică mare, care în cele din urmă prezintă un risc asupra sănătății consumatorilor. Experții Asociației Pro Consumatori (APC) spun că pufuleții conțin următorii aditivi:

E100 – Curcumina este cea oferă pufuleților culoarea portocaliu-galben. Consumată, acest aditiv provoacă stări de greață și diaree. De asemenea, s-a demonstrat că afectează absorbția de către organism a fierului.

E270. Acidul lactic este folosit ca stabilizator și conservant. Acesta poate induce mâncărimi, inflamarea limbii și a mucoaselor, respirație greoaie, secreții nazale, favorizează subţierea smalţului dentar şi apariţia cariilor, poate irita mucoasele sistemului digestiv producând diverse afecţiuni digestive. De aceea, este strict interzis bebelușilor.

E 296. Acidul malic este potențiator de aromă. Este, de asemenea, periculos pentru bebeluși și copii mici, deoarece copiilor mici le lipsește capacitatea de a metaboliza cantități mari de acid malic.

E 330 cauzează distrugerea smalțului dentar, favorizează apariția cariilor. De asemenea, e contraindicat celor cu afecțiuni cardiovasculare, renale ori afecțiuni ale aparatului digestiv.

Ce alți aditivi conțin pufuleții

E631 este un corector de gust obținut din carne sau pește și care poate dezvolta reacții alergice.

E635 poate provoca alergii și este contraindicat persoanelor astmatice.

Alți aditivi conținuți de pufuleți: aromă de fum, E621, E627, E262.

Etichete: