Redactia.ro
Home » Stil de viață » Pune o lămâie în maşina de spălat şi ai scăpat de multe bătăi de cap, dar şi de cheltuieli! Secretul salvator

Pune o lămâie în maşina de spălat şi ai scăpat de multe bătăi de cap, dar şi de cheltuieli! Secretul salvator

Lămâile sunt nelipsite din bucătăriile românilor. Fie că le folosim cojile în compoziția deserturilor, facem limonadă, sau le utilizăm ca ingredient pentru mâncare, fiecare dintre noi are, mai mult ca sigur, cel puțin o lămâie în casă chiar acum.

De la deserturi, la cele mai complicate fripturi, sau, dacă gătitul nu este punctul nostru forte, putem doar să stoarcem o jumătate de lămâie într-un pahar cu apă acidulată, rece.

Iar pe lângă gustul special pe care îl aduce, lămâile au și diverse beneficii pentru sănătate.

Pune o lămâie în cuva mașinii de spălat

Dușmanul numărul unul al mașinii de spălat este mucegaiul. Din păcate, mucegaiul afectează mașinile de spălat. Într-adevăr, se poate forma mucegai în interiorul sertarului pentru detergent. Acesta apare din cauza umidității și a acumulării reziduuri de balsam și detergent.

Arma secretă este lămâia. Pe lângă toate beneficiile pentru sănătate, lămâia are și proprietăți multiple de curățare, de îndepărtare a petelor, de albire și dezodorizare.

Metoda este foarte simplă: vei avea nevoie de sucul de la 2 lămâi, 2 căni de apă și o jumătate de cană de oțet alb pentru a spori și mai mult efectul. Acesta din urmă este, de asemenea, un agent de curățare care elimină și cel mai mic reziduu de murdărie.

Amestecă toate ingredientele și toarnă soluția într-o sticlă de pulverizare, apoi pulverizează-o direct în cuva de rufe. Se lasă să acționeze zece minute.

Apoi șterge bine, având grijă să îndepărtezi reziduurile și incrustațiile cu un burete. Te poți ajuta și cu o periuță de dinți veche pentru a freca părțile greu accesibile.

După efectuarea acestei operațiuni, profită de ocazie pentru a igieniza și dezinfecta și interiorul mașinii de spălat. Te sfătuim să începe un ciclu de spălare fără haine la 90°C.

Foloseşte şi bicarbonat de sodiu!

În combinație cu bicarbonatul de sodiu, vei obține o soluție naturală eficientă. Acest truc te va ajuta de fiecare dată să îndepărtezi murdăria și mirosurile neplăcute din mașina ta de spălat. Iată cum trebuie să procedezi.

Metodă presupune mai întâi să tai o lămâie în jumătate. Introdu apoi una dintre cele două jumătăți de lămâie într-o șosetă curată și adaugă 2 linguri de bicarbonat de sodiu.

Pune șoseta în mașina de spălat și pornește un ciclu de spălare fără haine. La final, vei fi uimit de cât de curată și plăcut mirositoare va deveni mașina ta de spălat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: