Redactia.ro
Home » Știri » Putin a anunțat introducerea legii marțiale în cele patru regiuni ucrainene anexate de Rusia

Putin a anunțat introducerea legii marțiale în cele patru regiuni ucrainene anexate de Rusia

Putin a anunțat introducerea legii marțiale în cele patru regiuni ucrainene anexate de Rusia. Iată detaliile!

Putin anunță introducerea legii marțiale în teritoriile anexate din Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat introducerea legii marțiale în cele patru regiuni ucrainene anexate de Rusia, relatează CNN și The Guardian, printr-un decret: 

„Am semnat un decret privind introducerea legii marțiale în aceste patru entități constitutive ale Federației Ruse [regiunile Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie]. Acesta va fi trimis imediat spre aprobare Consiliului Federației și Duma de Stat”, a declarat Putin.

„Au intrat în vigoare legile constituționale privind admiterea a patru noi regiuni în Federația Rusă. Regimul de la Kiev, după cum știți, a refuzat să recunoască voința și alegerea poporului, respinge orice propunere de negociere. Dimpotrivă, bombardamentele continuă. Mor civili”, susține președintele rus, citat de Interfax.

„Lucrăm la rezolvarea unor sarcini de anvergură foarte dificile pentru a asigura securitatea și viitorul sigur al Rusiei, pentru a ne proteja poporul. Cei care se află pe linia frontului sau care se antrenează în poligoanele de tragere și în centrele de pregătire ar trebui să simtă sprijinul nostru și să știe că au în spate țara noastră măreață și poporul nostru unit”, a afirmat Putin.

Putin: „Consider că este necesar să acord puteri suplimentare șefilor tuturor regiunilor din Rusia”

El a anunțat, de asemenea, puteri suplimentare de urgență pentru șefii tuturor regiunilor din Rusia, dar nu a oferit detalii.

„În situația actuală, consider că este necesar să acord puteri suplimentare șefilor tuturor regiunilor din Rusia”, a mai adăugat liderul rus.

„Înainte de a se alătura Rusiei, a existat un regim de lege marțială”, în teritoriile anexate. „Acum trebuie să formalizăm acest regim deja în cadrul legislației rusești. Prin urmare, am semnat un decret privind introducerea legii marțiale în aceste patru subiecte ale Federației Ruse”, a explicat Putin.

Liderul de la Kremlin a amintit de aruncarea în aer a podului din Crimeea, explicând că serviciile speciale rusești „au reprimat atacuri teroriste în alte regiuni ale Rusiei, inclusiv arestări în masă de persoane, împotriva instalațiilor de transport și energetice”. „Aș dori să subliniez acest lucru în legătură cu instalațiile nucleare”, a mai adăugat el. Aceste anexări sunt considerate ilegale de către Ucraina, dar și aliații occidentali.

 

Valery Sharifulin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: