Redactia.ro
Home » Știri » Putin l-a anunțat pe Lukașenko că o să atace Ucraina. Convorbirea telefonică dintre cei doi lideri

Putin l-a anunțat pe Lukașenko că o să atace Ucraina. Convorbirea telefonică dintre cei doi lideri

Putin l-a anunțat pe Lukașenko că o să atace Ucraina.

Putin l-a anunțat pe Lukașenko că o să atace Ucraina. Liderul de Kremlin l-a sunat joi, 24 februarie, pe aliatul său, Aleksandr Lukașenko. Putin l-a informat că urma să lanseze o operațiune militară în Ucraina, anunță președinția belarusă.

Putin l-a anunțat pe Lukașenko că o să atace Ucraina. Convorbirea telefonică dintre cei doi lideri

Președintele Rusiei, Vladimir Putin l-a sunat joi dimineață, pe omologul său belarus, Aleksandr Lukașenko, pe care l-a informat că urmează să atace Ucraina. La scurt timp, Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei. ”Către ora (locală) 5.00 (6.00, ora României), o conversaţie la telefon a avut loc între preşedinţii belarus şi rus”, anunţă într-un comunicat preşedinţia balarusă. Vladimir Putin l-a informat pe Lukașenko cu privire la situația de la frontiera cu Ucraina și în Donbas. Kremlinul nu a publicat nicio informaţie despre această convorbire telefonică. Explozii puternice au răsunat în mai multe oraşe din Ucraina, iar Kievul a anunţat că o ”invazie de mare amploare” este în curs.

Rusia dă vina pe Ucraina pentru declanșarea invaziei

Într-un discurs televizat, Putin a ordonat o operațiune militară în Ucraina. Președintele rus le-a cerut soldaților ucraineni să depună armele să se întoarcă acasă. De asemenea, Putin a avertizat că toată responsabilitatea pentru orice vârstă eventuală vărsare de sânge va fi pe conștiință guvernului ucrainean. „Am luat decizia pentru o operaţiune militară”, a spus Vladimir Putin într-o declaraţie surpriză la televizor, cu puţin timp înaintea orei 03:00 GMT – 05.00, ora României.

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina.Focuri de armă au fost auzite joi dimineață în apropierea aeroportului Boryspil din Kiev, dar și mai multe explozii în alte locuri din capitala ucraineană.

Klaus Iohannis condamnă atacul Rusiei asupra Ucrainei

Președintele României a condamnat agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. Iohannis a condamnat aceste acțiuni, mărturisind că Rusia ar trebui să își oprească atacurile. „Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, o nouă încălcare foarte gravă a legilor internaționale, a suveranității și integrității Ucrainei. Această agresiune va atrage o reacție puternică din partea comunității internaționale, cu consecințe majore și costuri mari”, a transmis președintele Klaus Iohannis joi dimineață pe Twitter, după ce Rusia a invadat Ucraina.

Liderul României îi asigură pe românii din Ucraina că vor primi asistentă consulară și i-a îndemnat să apeleze la ajutorul statului român. „Solicit oprirea imediată, integrală și necondiționată a agresiunii militare ruse, retragerea tuturor forțelor ruse din Ucraina și încetarea oricăror presiuni la adresa Ucrainei! Totodată, fac un apel la responsabilitate, la evitarea de pierderi de vieți omenești și afectarea în orice fel a siguranței civililor.Îi asigur pe toți cetățenii români de pe teritoriul Ucrainei că România, inclusiv prin misiunile sale diplomatice și consulare, este pregătită să ofere asistența consulară necesară. Niciun cetățean al României nu are motiv să se teamă! Cetățenii României, ca stat membru al Alianței Nord-Atlantice, beneficiază pe deplin de cele mai ample garanții de securitate din istoria sa. ilegal. În coordonare deplină cu aliații și partenerii săi din cadrul NATO și UE, România va impune măsuri ferme și substanțiale de răspuns. Ne exprimăm solidaritatea deplină cu Ucraina și cu poporul ucrainean confruntat cu agresiunea Federației Ruse și reafirmăm sprijinul deplin al României pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: