Redactia.ro
Home » Știri » Ce crede Vladimir Putin despre sancţiunile primite de Rusia: „Deschid noi posibilități” pentru companii

Ce crede Vladimir Putin despre sancţiunile primite de Rusia: „Deschid noi posibilități” pentru companii

GALERIE FOTO (2) Vladimir Putin, declarat inapt de KGB

Vladimir Putin a dezvăluit ce crede despre sancțiunile primite de Rusia. Președintele rus susține că sancţiunile occidentale „deschid noi posibilități” pentru companiile ruse, care se pot instala „liniştite” în peninsula Crimeea, relatează AFP.

Ce a declarat Vladimir Putin despre sancțiunile primite din Occident

„Marile companii ruse, care se temeau de sancţiuni, nu mai au acum de ce să se teamă. Ele pot să vină liniştite în peninsulă, în special băncile, şi să lucreze activ în regiune”, a declarat Putin, în cadrul unei reuniuni guvernamentale asupra situaţiei economice din Crimeea, la opt ani de la anexarea acesteia de către Moscova, potrivit AFP.

Conform aceleiași surse, Vladimir Putin a mai precizat că „restricţiile adoptate împotriva Rusiei creează numeroase probleme, însă asta nu e totul, pentru că ele deschid, de asemenea, noi posibilităţi”.

Ce s-a întâmplat după anexarea Crimeei

După anexarea din 2014, urmată de o primă serie de sancţiuni occidentale împotriva Moscovei, mai multe mari grupuri ruse au decis să nu mai investească în Crimeea. Și asta, de teamă că ar putea fi la rândul lor sancţionate.

Putin nu renunță

Din 24 februarie însă, Occidentul a adoptat noi sancţiuni, de o amploare istorică, împotriva unui mare număr de companii ruse.

Sancţiunile au paralizat o parte din sistemul bancar şi financiar al Rusiei şi au provocat o prăbuşire a rublei, precum şi o creştere a inflaţiei.

Occidentul a îngheţat și o parte a rezervelor ruse deţinute în străinătate, de circa 300 de miliarde de dolari. Potrivit specialiștilor, asta creşte riscul unei incapacităţi de plată a Rusiei, privată de resurse pentru a-şi rambursa datoriile străine.

Mai mult decât atât, Vladimir Putin a promis miercuri majorarea venitului minim, a salariilor funcţionarilor şi a pensiilor şi eliminarea obstacolelor administrative din calea afacerilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: