Redactia.ro
Home » Știri » Putin se laudă cu un lansator de rachete intercontinentale înainte de Ziua Victoriei. Ce a făcut președintele rus înainte de Paște

Putin se laudă cu un lansator de rachete intercontinentale înainte de Ziua Victoriei. Ce a făcut președintele rus înainte de Paște

Putin a defilat cu un lansator de rachete nucleare intercontinentale înainte de „Ziua Victoriei”.

Mii de soldați ruși mărșăluiesc alături de tancuri și alte echipamente militare în cadrul repetițiilor pentru parada de Ziua Victoriei din Rusia. Rachetă intercontinentală a lui Putin va fi în centrul atenției luna viitoare, când Moscova speră să câștige războiul împotriva Ucrainei.  Acest lucru vine în timp ce oficialii ucraineni confirmă că trupele lui Putin au lansat un alt atac în „bătălia pentru Donbas”.

Președintele Volodimir Zelenski a transmis: „Acum putem confirma că trupele rusești au început bătălia pentru Donbas, pe care o pregătesc de mult timp. O mare parte a armatei ruse este acum dedicată acestei ofensive”.

Ziua Victoriei marchează înfrângerea Germaniei în cel de-al Doilea Război Mondial

Festivitatea de Ziua Victoriei va avea loc pe 9 mai, la Moscova.

Potrivit Mirror, Putin vrea să dea o lovitură decisivă Ucrainei până în această zi, pentru a marca parada. Pe lângă soldați, tancuri și alte echipamente militare, racheta balistică intercontinentală a fost cea care a ieșit în evidență la repetiții.

Pentru Occident, racheta va fi o demonstrație de forță și o reamintire dură a ceea ce Putin ar putea dezlănțui în Europa dacă tensiunile ajung la punctul culminant între Rusia și NATO. Rusia va prezenta și lansatorul de rachete RD-24. Acesta este capabil să trimită simultan până la zece focoase nucleare către ținte din Europa sau Statele Unite.

Lansatorul vine cu racheta RD 24 Yars, despre care se spune că are o rază de acțiune de peste 10.000 de kilometri.
În fiecare an, Ziua Victoriei este organizată în Rusia pentru a marca înfrângerea Germaniei la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Atunci, forțele lui Iosif Stalin au dus o luptă lungă și dificilă împotriva naziștilor.

Pe măsură ce războiul se prelungește, cresc temerile că Rusia și-ar putea intensifica atacurile cu rachete asupra Ucrainei.
La începutul acestei luni, cel puțin 50 de persoane din estul Ucrainei au fost ucise și zeci de persoane au fost rănite în urma unui atac cu rachete asupra unei gări aglomerate, în timp ce încercau să fugă din regiune.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: