Redactia.ro
Home » Știri » Puțini mai știu rețeta aceasta! Chec așa cum îl făcea bunica acasă, în doar 30 de minute

Puțini mai știu rețeta aceasta! Chec așa cum îl făcea bunica acasă, în doar 30 de minute

chec

Dacă vrei să-ți surprinzi familia, dar și musafirii cu un preparat delicios, noi îți prezentăm rețeta de chec clasică care este pe placul tuturor și poate fi realizată în doar câțiva pași. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!

Checul este un preparat ușor de realizat, dar și delicios, iar gospodinele împărtășesc secretele pentru a ieși cât mai pufos și gustos. Dacă vrei să-ți surprinzi musafirii cu un desert gustos, noi îți prezentăm pașii pe care trebuie să-i urmezi, dar și ingredientele de care ai nevoie.

Pentru a prepara un chec clasic, exact așa cum era pregătit în anii ’90, noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă!

Ingrediente:

5 ouă
2 plicuri zahăr vaniliat
200 grame făina
200 grame de zahăr
1 linguriță de praf de copt
2 linguri cacao
4 linguri ulei
1 praf de sare

Mod de preparare:

Separăm galbenușurile de albușuri și batem albușurile cu mixerul și adăugăm praful de sare. Atunci când albușurile au devenit spumoase punem zahărul vaniliat, dar și pe cel tos și mixăm până când obținem o spumă tare și lucioasă.

Amestecăm și galbenusurile cu uleiul pe care îl turnam câte puțin, iar mai apoi adăugăm albușurile bătute spumă și amestecăm de jos în sus cu o spatulă. Punem făina cu praful de copt și punem amestecul de albușuri și gălbenușuri, iar mai apoi amestecăm totul cu o spatulă cu mișcări largi de jos în sus. Împărțim compoziția în două, iar într-una din ele adăugăm cacao pe care am amestecat-o cu două trei linguri de apă caldă.

Într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt punem o lingură din compoziția albă, iar deasupra din cea cu cacao și procedăm la fel până când terminăm ambele compoziții. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute. Poftă bună!

Checul este unul dintre cele mai îndrăgite și cunoscute preparate și el se poate găti în diferite metode, însă puține persoane știu cum să-l pre să îl facă să fie pufos, dar și gustos. Dacă vrei să iasă delicios întotdeauna trebuie să folosim cele mai proaspete ingrediente la temperatura camerei. Pentru a avea un preparat destul de moale și pufos putem adăuga puțin ulei sau suc de portocale.

Poftă bună!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: