Redactia.ro
Home » Știri » Rachetele Patriot primite de la americani, un pericol pentru România. Anunțul cumplit!

Rachetele Patriot primite de la americani, un pericol pentru România. Anunțul cumplit!

rachete

România a primit primul sistem de rachete „Patriot” din cele 4 cumpărate, săptămâna trecută. Recepția s-a făcut în prezența premierului Ludovic Orban, a ministrului apărării Nicolae Ciucă și a ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman.

Rachetele Patriot ale SUA, care au ajuns în România săptămâna trecută, ar putea prezenta un pericol real pentru țara noastră, anunță experții militari. Presa din Rusia scrie că sistemele de rachete defensive instalate în țara noastră vor deveni ținte ale Rusiei în cazul ipotetic al unui atac împotriva României.

Primul sistem de rachete sol-aer PATRIOT

Primul sistem de rachete sol-aer PATRIOT a ajuns în România! 🇷🇴Echipamentele principale din compunerea primului sistem PATRIOT de rachete sol-aer cu bătaie mare din dotarea Forțelor Aeriene Române au început să sosească în România din luna august și au fost transportate la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”, unde se desfășoară testarea de acceptanță și recepția.Locotenent Roxana Chirea ne prezintă sistemul! #MApN #PATRIOT

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Joi, 17 septembrie 2020

Agenția rusă de știri TASS, care citează ziarul Izvestia, amintește că noile rachete vor fi complementare scutului anti-rachetă de la Deveselu, instalat în 2015. România și alte țări din sud-estul Europei leagă acest proces de reechipare cu tehnică americană de o posibilă amenințare care poate veni pe flancul estic al alianței NATO. Pe lângă reechiparea aliaților săi din această regiune, Statele Unite ale Americii ar putea crește numărul propriilor contingente militare.

Poziția Moscovei

Expertul rus Ilya Kramnik, de la Consiliul Rus de Afaceri Internaționale, afirmă că probabil Moscova va răspunde la poziționarea rachetelor Patriot în România.

„Astfel de lucruri nu pot fi ignorate. Probabil se va acorda mai multă atenție capabilităților aeriene ale flotei de la Marea Neagră și Diviziei de Sud a Armatei, în sensul dispunerii de sisteme defensive. Există anumite arme, de exemplu, rachete anti-radar capabile să neutralizeze sisteme de rachete și radar”, a specificat Kramnik, potrivit Izvestia.

Sistemul de rachete „Patriot”

Un sistem de rachete Patriot conține radare, sisteme de comandă și control, vehicule lansatoare de rachete antiaeriene sau interceptori balistici antirachetă.

Acest prim sistem de rachete Patriot (dintr-un total de șapte)  va intra în dotarea Forțelor Aeriene Române și va fi operaționalizat în cursul anului 2021, după finalizarea programului de instruire, anunță digi24.ro.

Conform Ministerului Apărării de la București, România a primit cea mai nouă configurație Patriot. Achiziția primului sistem Patriot a fost de 910,1 milioane de dolari americani, inclusiv TVA. Valoarea totală a contractului este de 3,9 miliarde de euro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: