Redactia.ro
Home » Știri » Rachetele antigrindină alungă ploaia! Ce se întâmplă cu agricultorii ale căror culturi sunt afectate de secetă

Rachetele antigrindină alungă ploaia! Ce se întâmplă cu agricultorii ale căror culturi sunt afectate de secetă

Racheta antigrindina

În această perioadă, mai multe culturi sunt afectate de secetă în România, motiv pentru care unii cetățeni se gândesc să reînsămânțeze culturile.

Dar în unele zone ale țării, activarea rachetelor antigrindină afectează grav culturile agricultorilor.  Totodată, ministrul Agriculturii a vorbit despre măsurile ce vor fi luate în urma situației creată de secetă.

Rachetele antigrindină afectează culturile

În această perioadă, România nu se confruntă doar cu pandemia de coronavirus, ci și cu seceta. Exista aproximativ un milion de hectare de culturi afectate de seceta în întreaga Românie.

Chiar dacă ministerul Agriculturii încearcă să rezolve această situație, în unele zone ale României, acțiunile oamenilor afectează culturile agricultorilor.

De exemplu, în zona Vrancea, comuna Tătăranu este construit un punct de lansare a rachetelor antigrindină. Deși în această zonă, seceta a afectat deja mai multe culturi ale agricultorilor, iar șansele de ploaie puteau fi destul de mari, cei responsabili pentru răspândirea rachetelor antigrindină au considerat că este necesară activarea acestora, chiar dacă situația nu o cerea.

Așadar, în această situație, activarea rachetelor antigrindină nu era deloc necesară, iar fermierii din Vrancea susțin că de când au fost montate aceste rachete, nu a mai plouat și recoltele lor au fost distruse.

Ce se va întâmpla cu agricultorii care își pierd culturile

Ministrul Agriculturii declara în urmă cu câteva zile că toți cei care vor suferi pierderi din cauza secetei vor primi o sumă de bani din partea statului.

Din păcate, din cele 2,9 milioane de hectare care au fost însămânţate în toamnă cu grâu, secară, cereale şi rapiţă, până acum, din datele parţiale pe care le avem, se pare că aproape un milion de hectare sunt afectate într-o anumită măsură, de peste 50% grad de afectare„, a precizat Adrian Oros.

Totodată, acesta a menționat că vor fi trimise echipe ale ministerului pe teren pentru a verifica situația, iar la finalul lunii mai va fi executată o evaluare pentru a afla ce sume trebuie plătite celor care au suferit pierderi majore din cauza secetei.

Potrivit acestuia, fermierii care au semănat în toamnă, iar culturile sunt afectate, se gândesc să reînsămânțeze cu alte culture care se produc în această perioadă.” Noi le-am promis că o să îi despăgubim anul acesta şi vom veni cu alte forme de sprijin ca să treacă mai uşor peste aceste pierderi”, a spus Oros.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini