Redactia.ro
Home » Știri » Radu Mazăre, prima reacție după ce a fost adus în România

Radu Mazăre, prima reacție după ce a fost adus în România

Radu Mazăre, prima reacție după ce a fost adus în România

Radu Mazăre transmite, într-un comunicat remis presei, că decizia de condamnare la 9 ani dată în cazul său încalcă jurisprudenţa şi deciziile CEDO.

Acesta a precizat că nu îi este teamă de condițiile din închisorile românești după ce a fost arestat în Madagascar.

Radu Mazăre, prima reacție după ce a fost adus în România

Potrivit Mediafax, Radu Mazăre transmite, într-un comunicat remis presei. că decizia de condamnare la 9 ani dată în cazul său încalcă jurisprudenţa şi deciziile CEDO.

„De peste patru ani nu mai dau declaraţii şi nu mai sunt deloc implicat în viaţă publică sau politică. Cu toate acestea constat că numele meu, viaţa şi persoana mea suscită în continuare un uriaş interes. Nu înţeleg de ce şi nu pot să fiu decât surprins şi impresionat.

În acest context doresc să fac câteva precizări, cu scuze pentru lipsa de modestie. Sunt mândru de tot ceea ce am făcut în viaţă. am construit de la zero ziare. Radio sau televiziuni atunci când nu eram implicat în politică.

Ca primar am construit case pentru tineri şi nevoiaşi, am îmbunătăţit infrastructura şi economia oraşului Cta. Și, foarte important, am reconstruit staţiunea Mamaia, pe care am scos o din praf, ruine şi anonimat, făcînd o celebră. Şi lista poate continua pe o pagină întreagă.

Şi în Africa când am ajuns am procedat la fel. Am construit un resort într-o junglă sălbatică, doar cu localnici inimoşi, fără utilaje şi facilităţi.

Desigur, am făcut în viaţa mea şi greşeli, ca orice om, dar n-am făcut rău intenţionat niciodată, nimănui . Fiind şi un om cu frică lui Dzeu”, transmite Radu Mazăre, prin intermediul unui comunicat de presă.

Fostul primar vorbeşte, în comunicatul de presă remis prin intermediul avocatului său Lizeta Haralambie. că sunt mulţi care vorbesc despre condamnarea sa de 9 ani.

Catalogând această sentință drept una absolut nedreaptă și revoltătoare.

Fostul primar al Constanței  îl acuză pe judecătorul Ionuț Matei

Lucrurile s-au schimbat însă la apel, susţine Radu Mazăre. Fostul primar îl acuză pe judecătorul Ionuţ Matei de la instanţa supremă că l-a condamnat fără a avea şi o bază reală de dovezi.

„În apel însă, la ICCJ, „celebrul şi temutul” judecător Ionuţ Matei, pus cu mâna preşedinte de complet în mod nealeatoriu.

Cunoscut ca un apropiat şi un bun executant al sistemului securist reînviat în ultimii ani în România.  m-a condamnat. în doar 3 termene, la 9 ani de puşcărie. Cum? Foarte simplu:

− 1. a înlăturat expertizele judiciare neutre realizate de instanţa de fond şi s-a bazat numai pe rapoartele acuzatorului, adică ale DNA
− 2. fără probe noi, le-a reinterpretat pe cele existente deja”, completează Mazăre.

Fostul edil precizează că în dosarul ANRP 1, în motivarea achitării inculpaţilor de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.  se scria că nu pot răspunde membrii comisiei de retrocedare.

Pentru valorile din expertizele realizate de către evaluatori autorizaţi în cazul retrocedărilor, adică, invers de cum s a apreciat în dosarul său.

Instanța Supremă confimă mandatul de arestare emis în lipsă pentru Radu Mazăre în dosarul POLARIS

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au confirmat, marţi, mandatul de arestare preventivă emis în lipsă în dosarul Polaris. Anul trecut, pentru fostul primar al Constanţei Radu Mazăre. În acest dosar, Mazăre a fost condamnat în primă instanţă la 9 ani şi 10 luni de închisoare.

Citește și:Radu Mazăre se află în custodia Poliţiei Române

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: