Redactia.ro
Home » Știri » Răducu Mazăre, declarații despre ce s-a întâmplat cu tatăl său în Madagascar

Răducu Mazăre, declarații despre ce s-a întâmplat cu tatăl său în Madagascar

Răducu Mazăre, declarații despre ce s-a întâmplat cu tatăl său în Madagascar

Răducu Mazăre, declarații despre ce s-a întâmplat cu tatăl său în Madagascar. Răducu Mazăre, fiul fostului edil al Constanței, al cărui nume este pe buzele multora în această perioadă, spune ce s-a întâmplat cu tatăl său, în ziua în care a fost arestat.

Răducu Mazăre, declarații despre ce s-a întâmplat cu tatăl său în Madagascar.

Radu Mazăre a fost arestat, miercuri, în Madagascar.

Întâi de toate, fiul fostului primar povestește că tatăl său a fost reținut când se afla pe aeroport să plece, moment în care a venit un comisar și i-a spus să meargă cu el.

El dorea să plece în Diego Suarez, în nord, unde a locuit până acum.

Potrivit, România.Tv, afaceristul a fost dus la secție în Antananarivo.

Poliția Română a sesizat Curtea de Apel București cu privire la arestarea lui Radu Mazăre, în locul unde își ceruse azil politic, în 2017, când a pus totul pe seama presiunii politice.

Curtea a analizat dacă sunt întrunite condițiile extrădării, iar instanța va informa Ministerului Justiției, ce o să trimită către Madagascar cererea de extrădare.

„Sunt în Antananarivo, îl vizitez pe tata zilnic, îi duc de mâncare. Este în centrul de detenție pentru pentru cei care urmează să fie extrădaţi de aici.

Multe nu are ce să facă, stă, îi ducem de mâncare și mai vorbim cu el. Doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comună, nu trebuie să îi plângem de milă, suntem caliți.

A trecut prin multe. Este bine cu moralul, fizic. Așteptăm să se demareze procedurile.” a declarat Răducu Mazăre.

Răducu Mazăre a susținut că ”Dosarul trebuie să ajungă la judecători să fie judecat”.

„Ascultam în legătură cu trimiterea avionului, însă nu este așa simplu. Se trimit documentele din România, se intra pe o procedură judiciară internațională.

Dosarul trebuie să ajungă la judecători să fie judecat, poate să dureze, aici în Madagascar trăim într-o țară democrată”, a povestit fiul lui Mazăre.”

„Cei în Madagascar nu au o lege pentru azilanți, dar a depus la ONU și este înregistrat acolo. Nu ne-am așteptat să se întâmple ce s-a întâmplat.

Această cerere la ONU îi oferă protecție și statut de azilant, însă lucrurile nefiind bătute în cuie aici, nu au interpretat in sensul pozitiv și l-au reținut.

Nu mă pricep la franceza, dar va pot trimite o declarație a avocatului de aici în care spune de abuzurile făcute în reținerea lui.

Așteptăm să vină documentele din România, care vor demara procedura judiciară. Să vină răspuns de la ONU, speram să fie în avantajul lui”, a declarat Răducu Mazăre.

Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar

Radu Mazăre a fost prins de autorități miercuri în Madagascar. Fostul primar al Constanței a fugit din România, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017. Radu Mazăre a ajuns în Madagascar, unde avea afaceri.

Mazăre acuza la momentul respectiv presupuse presiuni politice li spunea că a cerut azil politic în Madagascar.

Radu Mazăre se află, de la finele anului 2017, în Madagascar. Iar pe numele său fusese emis un mandat de arestare internaţional.

Acum autorităţile române trebuie să înceapă procedurile de extrădare a lui.

Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare la începutul acestui an, pentru abuz în serviciu. Mai are o condamnare pronunţată zilele trecute de 9 ani şi 10 luni de detenţie, pentru mită, care însă nu este definitivă.

Citește și: Radu Mazăre arestat în Madagascar. Iubita lui a declarat motivul vizitei sale făcute pe insulă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: