Redactia.ro
Home » Monden » Raed Arafat, mesaj important în ceea ce privește varianta Omicron. Vaccinarea este necesară pentru controlul noului val de îmbolnăviri

Raed Arafat, mesaj important în ceea ce privește varianta Omicron. Vaccinarea este necesară pentru controlul noului val de îmbolnăviri

Populația din întreaga lume se confruntă cu o nouă amenințare epidemiologică: varianta Omicron, care s-a dovedit a fi mult mai agresivă decât formele cunoscute până acum de Covid-19. În contextul actual sensibil pentru România, Raed Arafat a transmis un mesaj important în ceea ce privește situația din țara noastră.

Raed Arafat și-a dorit să evidențieze gravitatea noului val pandemic, a cărui evoluție este deja vizibilă în cazul altor state europene. Gradul de răspândire al variantei Omicron este mult mai mare, iar acest lucru înseamnă că populația este expusă unui risc pe măsură.

Raed Arafar, mesaj important în ceea ce privește varianta Omicron

Cu toate că efectele bolii nu s-au dovedit până acum a fi grave, oamenii trebuie să înțeleagă că virusul este mult mai contagios. Medicii se așteaptă la un nou număr record de îmbolnăviri, care pentru România ar avea urmări deosebit de grave.

„Dacă la varianta Delta un om infecta un om jumate, doi oameni infectau trei, acum, cu varianta Omicron, unu poate infecta și trei.Deci 3 infectează după asta fiecare trei, deci trei infectează 9, și așa mai departe. Deci problema acestei variante este răspândirea ei foarte rapidă. Asta este vizibil deja în Marea Britanie, unde au avut recorduri peste recorduri în ultimele zile”, a declarat Raed Arafat.

Vaccinarea este necesară pentru controlul noului val de îmbolnăviri

Valul Omicron reprezintă o nouă încercare dificilă pentru sistemul sanitar, deja foarte solicitat. Acest lucru se datorează în principal faptului că România are o rată mică de vaccinare, ceea ce înseamnă că populația este mult mai expusă infectării cu forme avansate decât în alte state.

„Valul Omicron poate să fie diferit față de valurile trecute. Luăm în calcul posibilitatea să apară mai multe cazuri care nu sunt neapărat critice, dar să fie numărul lor mare și să necesite inclusiv tratamente și abordări, nu numai la medicii de familie, inclusiv la Primiri Urgențe. Este posibil să avem mai multe cazuri care necesită oxigen și necesită tratamente avansate, având în vedere numărul mai mic de vaccinați.”, a mai declarat Raed Arafat.

Șeful DSU și-a dorit din nou să atragă atenția asupra necesității vaccinării în rândul populației. România s-a bucurat de un număr suficient de doze și șansele ca efectele pandemiei să nu aibă urmări tragice au existat mereu, însă obstacolul principal a fost mentalitatea oamenilor. Neîncrederea în sistem și reticența față de vaccin ne-au împins într-o situație critică în luna Octombrie, care poate fi evitată doar dacă oamenii aleg să se informeze corect și să renunțe la prejudecăți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: