Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat a decis! Cade primul „cap”, după tragedia de la Ferma Dacilor. Cine a fost schimbat din funcție

Raed Arafat a decis! Cade primul „cap”, după tragedia de la Ferma Dacilor. Cine a fost schimbat din funcție

Tragedia devastatoare de la Ferma Dacilor din județul Prahova a declanșat o serie de măsuri drastice în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Raed Arafat, conducătorul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a anunțat că au fost implementate primele măsuri administrative în urma incendiului tragic din localitatea Tohani.

Decizia de a impune măsuri administrative și de a iniția investigații penale subliniază seriozitatea tragediei de la Ferma Dacilor și determinarea autorităților de a aduce la răspundere pe cei care au contribuit la producerea acestui dezastru. În acest context, se relevă importanța revizuirii și întăririi procedurilor de prevenire a situațiilor de urgență pentru a asigura siguranța cetățenilor și pentru a evita astfel de incidente tragice în viitor.

Raed Arafat a demis primul vinovat

Într-un comunicat oficial emis miercuri, 27 decembrie, autoritățile au dezvăluit rezultatele primei analize efectuate la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Prahova (ISU PH). Primul pas decisiv a fost schimbarea din funcție a șefului Inspecției de Prevenire din cadrul ISU PH. Motivul acestei decizii radicale a fost legat de faptul că ISU PH a permis funcționarea unității Ferma Dacilor fără a deține autorizațiile necesare, contribuind astfel la tragedia care a lăsat în urmă suferință și pierdere.

Potrivit informațiilor oferite, inspectorii ISU Prahova au efectuat o verificare la locația Ferma Dacilor în anul 2019. Cu toate acestea, măsurile adecvate pentru prevenirea unei tragedii nu au fost luate, ceea ce a condus la consecințe tragice în momentul izbucnirii incendiului.

S-au început controalele la Ferma Dacilor

Într-un demers suplimentar, s-a decis trimiterea unei echipe de control la nivelul ISU PH, avându-l în frunte pe adjunctul pentru prevenire al inspectorului general al IGSU. Misiunea acestei echipe este să evalueze atât activitatea de prevenire desfășurată la nivelul ISU Ph, cât și să examineze aspectele care nu au putut fi clarificate în cadrul analizei anterioare la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

În final, DSU, condus de secretarul de stat Raed Arafat, a anunțat că a sesizat organele de cercetare penală cu privire la anumite aspecte rezultate din analiza documentelor și discuțiilor avute la nivelul IGSU. Aceste aspecte au fost identificate ca fiind de natură penală, iar DSU afirmă că va coopera pe deplin cu autoritățile de investigație pentru a clarifica aceste chestiuni delicate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: