Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, anunț drastic pentru români. “Medicii, cum s-a întâmplat în alte ţări, să decidă cine rămâne în viaţă şi cine nu”

Raed Arafat, anunț drastic pentru români. “Medicii, cum s-a întâmplat în alte ţări, să decidă cine rămâne în viaţă şi cine nu”

Raed-Arafat

Raed Arafat a făcut un anunț dur pentru români, sâmbătă. Șeful DSU a anunțat că dacă se vor supraaglomera spitalele, nu toți pacienții vor avea șanse de supraviețuire.

În ultimele zile s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de coronavirus, iar la acest moment sunt aproape 6.000 de cazuri active de COVID. Multe dintre acestea sunt cazuri ușoare.

O statistică arată că jumătate dintre cazurile apărute vineri au fost înregistrate în Bucureşti, Ilfov, Argeş şi Prahova.

Anunțul drastic al lui Raed Arafat

“Cazurile active cresc, care nu sunt vindecate. Acum suntem aproape la 6.000. Trebuie să urmărim şi există date cum cresc cazurile. E clar că o parte din aceste cazuri sunt mai uşoare, majoritatea, o parte sunt grave, dar nu sunt de terapie intensivă, intubaţi. (…) Cea mai bună chestie pe care o vedem este ca vindecările să înceapă să fie mult mai multe decât cazurile noi care apar şi încet, încet cazurile active să scadă. Noi am trecut prin faza asta, am avut-o deja, dar ne-am întors încet, încet şi începe să vedem cazurile active”, a declarat Arafat, conform stirileprotv.ro.

Arafat avertizează că românii trebuie să fie atenți să nu suprasocilite sistemul medical

“Noi unde trebuie să ajungem? Să nu supraîncărcăm sistemul sanitar, dorim ca sistemul sanitar să deservească celelalte probleme toate, dar în acelaşi timp nu vrem să-l supraîncărcăm la Terapie Intensivă şi astăzi 18 pacienţi la Terapie Intensivă la Ploieşti din ce am înţeles sunt cu cazuri de altă natură la Terapie Intensivă după care mai există un număr pe cazuri Covid şi ieri când au avut problema au avut mai mulţi pacienţi non-Covid în Terapie Intensivă decât pacienţi Covid în Terapie Intensivă, dar la un moment dat nu au avut capacitate”, a afirmat Arafat.

În alte țări, unde sistemele sanitare au fost supraîncărcate, medicii au luat decizii pe viață și pe moarte

”Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă şi nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluţie: aşteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm şi aşteptăm şi să nu uite lumea că vom ajunge la situaţia, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte ţări, să decidă cine rămâne în viaţă şi cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!”, a spus Arafat la Digi24.

Raed Arafat a mai spus că, dat fiind că numărul de cazuri din ultimele zile a crescut, românii vor trebui să fi mai precauți în perioada următoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: