Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, declarații despre proiectul de lege care impune certificatul verde la locul de muncă. Când va deveni obligatoriu pentru bugetari

Raed Arafat, declarații despre proiectul de lege care impune certificatul verde la locul de muncă. Când va deveni obligatoriu pentru bugetari

În data de 25 octombrie, Guvernul României a luat o serie de hotărâri în ceea ce privește restricțiile impuse de situația epidemiologică cu care se confruntă țara noastră. Pe lângă măsurile de prevenție cu care deja ne-am obișnuit, respectiv purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării sociale, au fost impuse și alte câteva decizii menite să oprească răspândirea Coronavirusurului. Aceste schimbări nu se vor opri însă aici, iar Raed Arafat a clarificat recent un subiect de mare interes pentru românii care lucrează în sistemul public. Mai exact, a explicat când va fi aprobată legea care impune ca certificatul verde să fie obligatoriu la locul de muncă. 

România se confruntă cu un număr alarmant de infectări în rândul populației și internări la ATI, așa că impunerea unor noi restricții a fost mai mult necesară. Nunțile și botezurile au fost interzise, certificatul verde a devenit necesar pentru accesul în diferite instituții, persoanele nevaccinate nu mai au voie să circule în timpul nopții fără declarație, iar lista nu se va opri aici.

Proiectul de lege care impune vaccinarea angajaților din sistemul public

De câteva săptămâni s-a vorbit despre impunerea certificatului verde pentru angajații sistemului public, iar acum proiectul de lege a fost confirmat de Raed Arafat. Astfel, legea urmează să fie aprobată în următoarele săptămâni și să intre în vigoare și îi va viza doar pe cei care lucrează pentru stat.

Dacă pentru angajații firmelor private măsurile impuse vor fi decise individual, la nivel de conducere, pentru bugetari situația va fi diferită. Vaccinul va deveni obligatoriu, iar cei care încă refuză imunizarea vor fi nevoiți să-și facă periodic teste pentru a demonstra că nu prezintă un risc pentru colegii lor. Cei deja trecuți prin boală nu au fost încă vizați, deoarece se consideră că timp de 6 luni aceștia au sistemul imunitar mult mai puternic, însă în lunile ce vor urma legea va putea fi revizuită.

„Am auzit că sunt amendamente, se lucrează, dar intenţia este fie te vaccinezi, fie te testezi periodic. Dacă trece legea în forma pe care o cunosc, este testat pe banii tăi, trecut prin boală sau vaccinat. Legea este depusă pentru anumite categorii de personal, acum înţeleg că sunt propuneri de extindere la mai mult, încă nu ştiu discuţiile din Parlament.

Nu am fost să aud ce se discută acolo, dar aşteptăm să vedem forma finală. Pe sectorul privat normal că nimeni nu o să oblige sectorul privat să testeze angajaţii, dar sectorul privat probabil că va face acelaşi lucru ca sectorul public. (…)

Este în final, o alegere. Nu este ca în unele ţări unde vaccinul este obligatoriu (…). Nu există testare acolo, există vaccinare sau nu mai lucrezi.”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat, mesaj important pentru români

În încheiere, Raed Arafat a avut un ultim mesaj de transmis românilor de pretutindeni. Mobilizarea de care populația României a dat dovadă în ultimele săptămâni în ceea ce privește vaccinarea este demnă de apreciat, iar eforturile nu vor rămâne fără rezultate. Chiar dacă pandemia este departe de a fi pe sfârșite, șeful DSU se arată încă pozitiv în ceea ce privește situația din țara noastră.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: