Redactia.ro
Home » Homepage » Raed Arafat, despre carantinarea Bucureștiului. Va fi sau nu închisă Capitala?

Raed Arafat, despre carantinarea Bucureștiului. Va fi sau nu închisă Capitala?

Raed Arafat, despre carantinarea Bucureștiului.

Raed Arafat, despre carantinarea Bucureștiului. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit despre carantinarea Bucureștiului. Raed Arafat consideră că aceasta decizie nu este tocmai o opțiune bună, mărturisind că închiderea Capitalei va avea un impact mare.

Raed Arafat, despre carantinarea Bucureștiului. Va fi sau nu închisă Capitala?

Raed Arafat, despre carantinarea Bucureștiului. Recent, Institutul Național de Sănătate Publică a recomandat Comitetului pentru Situații de Urgență carantinarea Bucureștiului și a județului Ilfov, timp de 14 zile. Ulterior, Raed Arafat a declarat că nu consideră o opțiune tocmai bună carantinarea Bucureștiului. Potrivit acestuia, această decizie este una dificil de implementar.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a declarat că această ipoteză va fi discutată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. „În primul rând carantinarea Capitalei ţării trebuie să se facă, dacă este să se facă, la un nivel de decizie mai înalt decât o propunere la nivelul INSP pentru că impactul este unul mult mai complex decât aspectul sanitar. Clar că sunt măsuri necesare a fi implementate, unele dintre ele sunt necesare pentru limitarea mișcării pentru a limita răspândirea virusului. Este un lucru de înţeles. A carantina Bucureștiul însemna că am izola Bucureştiul de restul României şi asta nu se poate face fără o decizie la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). La acest moment ordinul putea să fie emis conform legii şi validat de CNSU în 48 de ore. Încă suntem în termen. Maine am convocat comitetul pe acestă temă, după care vom supune deciziei dacă poate fi emis sau nu. Din punctul meu de vedere, nu cred că se va ajunge la a carantina Bucureşti în sensul de a închide Bucureștiul şi Ilfov, în aceste condiţii.”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU este de părere că închiderea Capitalei va avea un impact mare asupra bucureștenilor, în comparație cu cea a unei localități mai mici. București și Ilfov sunt zone importante ale țării, din punct de vedere economic.

Șeful DSU, deespre implementarea certificatului verde în magazine

Raed Arafat a declarat, joi, că a discutat cu premierul interimar după ce acesta a spus că ar trebui implementat certificatul verde și în magazine. Conform acestuia, Florin Cîțu nu s-a referit la magazinele esentiale. „Am avut o discuţie cu dânsul, nu ne referim la magazinele esenţiale, se poate acest lucru şi se aplică în unele ţări la magazinele care se consideră mai puţin esenţiale, la anumite tipuri de locaţii, unde într-adevăr se intră pe certificat verde. Asta va trebui să fie o decizie prin act normativ (…), în anumite zone, anumite localuri, anumite magazine să se intre cu certificatul verde, e un lucru care e aplicat şi în alte ţări.Nu vorbim de magazinele alimentare, unde sunt lucrurile esenţiale la care trebuie să aibă oricine acces. (…) Certificatul verde înseamnă inclusiv testarea, când vorbim de aceste magazine, nu vorbim numai de vaccinarea sau trecerea prin boală, se vorbeşte inclusiv de testare, numai că ăsta este iarăşi un aspect care va fi analizat. Sunt convins că nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”, a afirmat Raed Arafat la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: