Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, despre măsurile ce se vor lua după relaxarea de Paște: „Am dori să se vaccineze cât mai mulți”

Raed Arafat, despre măsurile ce se vor lua după relaxarea de Paște: „Am dori să se vaccineze cât mai mulți”

Raed Arafat, despre valul patru al pandemiei

Raed Arafat, despre măsurile ce se vor lua după relaxarea de Paște. Secretarul de stat, Raed Arafat a vorbit despre ce măsuri vor fi luate după sărbătorile pascale. Conform acestuia, vaccinarea este singura soluție care le va permite românilor să revină la normalitate.

Raed Arafat, despre măsurile ce se vor lua după relaxarea de Paște: „Am dori să se vaccineze cât mai mulți”

Raed Arafat, despre măsurile ce se vor lua după relaxarea de Paște. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat marți despre relaxarea măsurilor după Paște. Potrivit acestuia, singura soluție ca România să scape de pandemia de coronavirus iar românii să revină la normalitate este vaccinarea. „În primul rând redeschidem și relaxăm cu condiția creșterii procentului celor vaccinați. Deci noi mergem pe o campanie de vaccinare pe care am dori să se vaccineze cât mai mulți, paralel cu creșterea numărului vaccinaților se poate vorbi de măsuri de relaxare treptat.Asta este ceea ce se dorește pe baza experienței și din alte țări care într- adevăr după ce au vaccinat un procent semnificativ din populație și aici vorbim deja de 30% sau peste 30% , vorbim de cifre care ajung la cifre de 50% din populația atunci s-a văzut impactul și reducerea transmiterii și posibilitatea de revenirea la normalitate. În acest moment din ce știu, avem 10% din populație vaccinată cu ambele doze și încă un procent vaccinat cu o singură doză care așteaptă să se vaccineze cu următoarea doză”, a spus Arafat.

De asemenea, secretarul de stat a declarat că întregul comitet de vaccinare a făcut toate eforturile posibile pentru vaccinurile să ajungă la toată lumea. „Deci toate aceste posibilități sunt la îndemâna noastră ca să ieșim din situații în care suntem. Trebuie încurajată lumea să accepte această modalitate de ieșire și asta înseamnă căpătarea imunității prin vaccinare”, a spus Raed Arafat.

Măsurile de relaxare ar pute a fi luate zonal

Arafat a declarat că sunt peste 5 milioane de doze administrate în România, iar dacă se va continua în acest ritm și procentul celor vaccinați crește până la 1 iunie, este posibil să se introducă relaxarea măsurilor. De asemenea, șeful DSU nu a exclus ca măsurile de relaxare să fie luate zonal, în funcție de rata de vaccinare. „Nu pot exclude acest lucru. E posibil să se ajungă la astfel de abordare. E o variantă la care toată lumea se gândeşte. Aşa cum restricţiile sunt zonale, inclusiv unele măsuri de relaxare pot fi zonale, de ce nu? Trebuie însă discutat şi luată o decizie finală”, a spus Arafat.

A precizat că adoptarea unor măsuri de relaxare de la 1 iunie, în funcție de scăderea cazurilor noi de coronavirus și cresterea numărului de persoane vaccinate în România devine din ce în mai plauzibilă. În prezent, 20,3% din populația României este vaccinată cu cel puțin o doză. „Aşa cum restricţiile sunt zonale, inclusiv unele măsuri de relaxare pot fi zonale, de ce nu? Trebuie însă discutat şi luată o decizie finală”, a spus Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: