Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, despre persoanele care nu pot purta mască de protecție: „Trebuie motive medicale serioase să nu porți masca”

Raed Arafat, despre persoanele care nu pot purta mască de protecție: „Trebuie motive medicale serioase să nu porți masca”

Raed Arafat

Raed Arafat, despre persoanele care nu pot purta mască de protecție. Secretarul de stat. Raed Arafat a vorbit despre persoanele care nu pot purta mască de protecție. Potrivit șefului DSU, acestea trebuie să aibă probleme extrem de serioase și sugerează că persoanele care refuză să respecte această restricție, pot lucra online.

Raed Arafat, despre persoanele care nu pot purta mască de protecție

Raed Arafat, despre persoanele care nu pot purta mască de protecție. În ultima vreme , mai multe persoane susțin că nu pot purta masca de protecție din cauza unor probleme de serioase de sănătate. Așadar, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a vorbit despre persoanele care nu pot purta mască. Potrivit Digi24, acesta a declarat că cine nu poartă mască din motive medicale, ar trebui să fie într-o situație destul de serioasă încăt să nu poată respecta această măsură de protecție. Mai mult, Arafat menționează că persoanele care sunt scutite de la purtatul măștii de protecție sau refuză să o folosească își pot continua activitatea online. „Noi avem și la purtarea centurii de siguranță și la mască, avem undeva că, dacă din motive medicale n-o poți purta, dar aici trebuie motive medicale reale, trebuie să fie ceva foarte serios, care după asta te întrebi dacă persoana respectivă mai poate să-și exercite funcțiile”, a spus Arafat.

Mai mult, Arafat a declarat că orice persoană care se află lângă o alta care nu dorește să poarte masca de protecție, poate pleca oricând dorește de lângă aceasta. De asemenea, Raed Arafat le-a recomandat celor care refuză să poarte masca de protecție sau au probleme de sănătate, pot comunica online, fără nicio problemă. „În momentul în care n-ai posibilitatea să porți masca sau nu vrei, participi online, există tehnologie modernă, să nu fii fizic la fața locului”, a mai spus Arafat.

Cine nu poartă mască de protecție

Masca de protecție ne apără de coronavirus, dar în același timp, le poate face rău unora care au probleme de sănătate. Medicii britanici avertizează că persoanele dintr-o anumită categorie, trebuie să evite să poarte mască. Conform acestora, astmaticii și oamenii care suferă de pe urma unor afecțiuni pulmonare sunt îndemnați să nu poarte mască de protecție, pentru că aceasta le poate crea dificultăți respiratorii în condiții de temperaturi ridicate.

Astmul, bronhopneumopatia obstructivă cronică este o afecțiune care ar putea fi agravata de purtarea măștii de protecție pe termen lung, iar pacienții cu asemenea probleme se vor confrunta cu dificultăți în a respiraa. Specialiștii le recomandă acestora, să poarte mască de protecție doar în locurile închise, unde distanțarea socială nu este posibilă și unde pot intra în contact cu persoane pe care nu le cunosc. „Purtarea acesteia este relevantă pentru perioade scurte, în interior, în zone aglomerate, de exemplu, în mijloace de transport în comun și în anumite magazine.Pentru unii oameni, cei cu astm, masca ar putea crea dificultăți în a respira„, au spus experții. Pe de altă parte, specialiștii susțin că nici cei mici nu trebuie să poarte mască de protecție. Aceștia s-au referit la copiii de 2 ani, deoarece aceștia pot întâmpina dificultăți respiratorii. „Măștile faciale nu ar trebui folosite de copiii sub vârsta de doi ani sau de cei care p probleme în a le purta corect„, au mai spus medicii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: