Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat ia în calcul „scenarii mai grele”. Când se așteaptă ca boala să ajungă de necontrolat: „Avem peste 300 de focare”

Raed Arafat ia în calcul „scenarii mai grele”. Când se așteaptă ca boala să ajungă de necontrolat: „Avem peste 300 de focare”

Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat că în țara noastră există în acest moment peste 300 de focare de infecție cu coronavirus.

Raed Arafat: „Avem 300 de focare”

Raed Arafat a vorbit despre situația coronavirusului din țara noastră, dar și despre focarele de infecție care există la acest moment. Despre acestea, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a spus că sunt sub control.

În același timp, Raed Arafat a vorbit despre măsura carantinării unor anumite zone din țara noastră. Astfel, el a explicat că măsurile de carantinare sunt luate pentru anumite zone specifice, fie că este vorba despre un azil de bătrâni sau o localitate în întregime.

„Focarele pentru care noi luăm măsura de carantină, atunci când carantinăm o localitate, sunt focarele de transmitere comunitară. Deci, dacă este o localitate cu o cifră mare de cazuri, dar care sunt concentrate la un azil de persoane vârstnice, atunci măsurile se iau pe azilul respectiv – carantinarea azilului, a personalului; dacă avem o localitate de 1.500 de persoane şi avem 14 cazuri, 10 cazuri, 15 cazuri, este transmisie în comunitate, în mai multe familii, atunci luăm măsura de a carantina localitatea. De ce? Pentru că nu este suficient să izolezi persoanele şi contacţii lor direcţi”, a explicat șeful DSU.

Raed Arafat ia în calcul „scenarii mai grele”

Raed Arafat a spus că măsura carantinării trebuie luată pentru a proteja populația de infecțiile cu coronavirus, pentru că dacă virusul s-a transmis în comunitate înseamnă că au existat mai mulți pacienți infectați, dar și asimptomatici.

„Acolo, dacă s-a transmis în comunitate, înseamnă că mai avem mai multe persoane în comunitate probabil asimptomatice, de care nu ştim şi care transmit. Şi atunci, această comunitate se pune sub carantină, DSP-ul poate să organizeze testări mai multe în localitatea respectivă, se descoperă mai mulţi care au fost infectaţi sau nu şi pot să se concentreze eforturile de prevenire pe comunitatea respectivă. Acesta este rostul carantinării unei localităţi, pe care o facem, dacă vedem că este răspândire comunitară serioasă”, a explicat Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: